هرچند برای ملت ایران فرقی نمیکند چهکسی پیروز انتخابات آمریکا میشود و بهقول مقام معظم رهبری هرکسی رییسجمهور آمریکا شود، تاثیری بر سیاستهای ما نمیگذارد. اما بعد از چند روز کشمکش با مشخصشدن پیروزی بایدن در پنسیلوانیا، جو بایدن بهعنوان پیروز انتخابات آمریکا لقب گرفت.نکته جالب توجه اینکه اکثر تحلیلگران بر این باورند که: بزرگترین بازنده این انتخابات ترامپ نیست بلکه دموکراسی در آمریکاست.
واقعیت این است که ترامپ نماد یک جامعه معترضی است که به وضعیت سیستم سنتی آمریکا اعتراض دارد. سیستمی که 48 ایالتاش براساس اکثریت مطلق آرا، کارت الکترال تعیین میکند چهکسی رییسجمهور باشد و درک این موضوع برای مردم نسل جدید که به سیاستهای داخلی آمریکا معترض هستند، سخت و دشوار است که چرا یک نامزد اکثریت آرای عمومی را بهدست میآورد ولی الکترال تعیین میکند یا تفاوت دو نفر که هرکدام بالای یکمیلیون رای آوردهاند اما تنها با 10هزار رای بیشتر، کل کارتهای الکترال را تصاحب میکند، درحالیکه میتوانند الکترالها را به نسبت آرایی که آوردند، تقسیم کنند اما کل الکترالها نصیب طرفی که بیشتر رای آورده، میشود که کل سیستم را ناکارآمد کرده. تبعیضی که در جامعه آمریکا وجود دارد و 40 میلیوننفری که زیر خط فقر هستند، ترامپ را تبدیل یک سمبل و نماد از مشکلات آمریکا کرده و با رفتناش حل نمیشود.
اگر معنی ترامپیسم بیانگر این باشد که یک عده به سیستم حاکم فعلی آمریکا اعتراض دارند، این واژه با این تعریف درست استولی اگر تعریف مبتنی بر تفکرات خودشیفتگی ترامپ است باید گفت که خودش در این مقوله تک و حتی پدیده است! ترامپیسم بهمعنای واقعیتهای تلخی که در جامعه آمریکا نظیر نابرابریها و ناکارآمدیهای سیستم انتخاباتی و موارد دیگری که نیاز به اصلاح دارد که نسبت به آن اعتراض میکنند تا صدایشان شنیده شود، واقعیتی است که با رفتن ترامپ از کاخ سفید از جامعه آمریکا محو نمیشود.
اما نکته قابل تامل اینکه بایدن پیروز انتخابات آمریکاست. اما واقعا برای ما نتیجه این انتخابات مهم نیست. انتخابات2020 آمریکا یک عبرت بزرگ داشت و آنهم شرکت بیش از 60 درصد واجدین شرایط رای دادن در انتخابات آن کشور بود. این یعنی در کشوری توسعهیافته که خیلی هم به مشارکت بالای مردم در انتخابات نیازمند نیست، بازهم مردم برای تعیین سرنوشت خود بین دو کاندیدا اینچنین در عرصه سیاست کشور خود متعصب هستند، حضور و مشارکتی که در یکصدسال اخیر آمریکا بیسابقه بوده است.
شک نکنید که تمام دنیا معادلات خود با ایران را از امروز براساس مقدار مشارکت مردم در انتخابات1400 خواهند چید. استراتژی ما از امروز باید ایجاد رضایتمندی بیشتر در اقشار مختلف جامعه باشد، این رضایتمندی الزاما پخش پول نیست، عزت و احترام مردم ایران و حذف فاصله طبقاتی فقیر و غنی به اندازه معیشت آنان برایشان مهم است. باید تکتک مسوولان در قوای سهگانه و مسوولان در هر ردهای، از امروز ماموریتی جدید برای خود متصور باشند و آن قطع حرکتها و سیاستهای سلبی و فراهمنمودن رفتارهای ایجابی برای رضایتمندی ولینعمتان خود باشد.
تاکید جدی رهبر معظم انقلاب با هرکسی که در دلسردی مردم نقشی ایفا میکند، از مهمترین ارکان این حرکت ملی خواهد بود. روسای قوا به همگرایی با یکدیگر روی آورده و همه خود را مکلف به سرویس ویژه به مردم کنند. قوه مجریه با گسیل تمام توان و سرمایهِ خود را برای حل معضلات معیشتی مردم به میدان آورده و کوشش کند تا نقش احزاب را در پیشنهاددهی در حوزههای مختلف پررنگ نماید.
قوه مقننه جزئیات قانون جدید انتخابات ریاستجمهوری را با ایجاد نقشی گسترده برای حضور مردم و احزاب، تنگناهای موجود در کلیات قانون را که مورد اعتراض نخبگان سیاسی کشور است اصلاح کند.
قوه قضائیه در مسیری که برای مبارزه با فساد شروع کرده است با قوت ادامه داده و اجازه ندهد تا عزت و احترام و آبروی مردم در راهروهای دادسراها به بازی گرفته شود. شورای نگهبان راه را برای وجود سلیقههای متفاوت درونحاکمیتی در انتخابات1400 مهیا کند.
درپایان نگارنده مهدی قزل(مهدی حیدرپور) براین نکته اذعان داردکه: کاندیداهای ریاستجمهوری بهجای دوقطبیکردن انتخابات از امروز بهدنبال تهیه برنامه جامع نجات ملی با استفاده از ظرفیتهای ملت خصوصا جوانان باشند. کشور ما نیازمند مشارکتی بیش از 60 درصد در انتخابات پیشرو است که انشاءا... با وجود این مشارکت ملی، دنیا خود پیشقدم برای گفتوگوی عزتمندانه با مردم ایران خواهد شد.
اینستاگرام مارادنبال کنید
https://www.instagram.com/ravabetomomiseytareh/