کرونا خیلی بیش از آمارهایی که این روزها مسوولان بیان میکنند به همه ما نزدیک است و در این بین درگذشت مهرداد میناوند، موج تازهای در فضای مجازی بهوجود آورد که البته واکنش به یک مطالبه اجتماعی بود. مرگ ناگهانی بازیکن سابق تیم ملی ایران بسیاری از چهرههای مطرح فوتبال را به فضای مجازی کشاند تا آنها همراه با بسیاری از مردم، مطالبه خرید واکسن کرونا را سر دهند. علی دایی بعد از مرگ مهرداد در استوری اینستاگراماش با فونت درشت مینویسد: واکسن بخرید. درخواست برای خرید واکسن از سوی اهالی فوتبال، آنهم بعد از مرگ غیرمنتظره مهرداد میناوند از سوی رسانهها پیگیری شد و بازتاب هم داشت؛ ابتدا رشید مظاهری دروازهبان ملیپوش استقلالیها بود که استوریاش سروصدای زیادی بهپا کرد. او با اشاره به مرگ مهرداد و البته افراد دیگری که بهواسطه ابتلا به کرونا جان خود را از دست میدهند، به انتقاد زیرپوستی از مسوولان پرداخت و نوشت: »واکسن کرونا یک خواسته مردمی و عمومی است.
فراموش نکنید که مردم یعنی همهچیز...«. مهدی مهدویکیا، دیگر اسطوره فوتبال ایران هم به جمع فوتبالیهایی پیوست که بعد از مرگ مهرداد، درخواست مشابهی ارائه داد. البته مهدی که پیشتر، مثل بسیاری دیگر از چهرههای سرشناس فوتبال ایران در اتفاقات مهم اجتماعی در کنار مردم قرار گرفته است، موضوع را دوباره مردمی کرد و نوشت: »خرید واکسن تاییدشده بینالمللی حق مردم ماست، واکسن بخرید.« البته که حجم درخواستها برای خرید واکسن کرونا فقط معطوف به این چند نفر نمیشد و عدهی دیگری از ورزشکاران هم به این صف پیوستند. علاوه بر این افراد، چهرههای دیگری هم درخواست خرید زودتر واکسن کرونا را داشتند، از جمله اعضای کادر درمانی که عهدهدار رسیدگی به وضعیت مهرداد میناوند بودند.
اما مشکل ایران، هشتم بهمنماه بود که محمود واعظی رییس دفتر رییسجمهور خبر از خرید واکسنهای روسی و ورودشان به ایران تا قبل از 22 بهمن داد. وی گفت که 2میلیون دوز واکسن خریداریشده از روسیه، در سه مرحله وارد کشور میشود. واعظی اضافه کرد که تاییدیه ایران در مورد واکسن روسی چند روز پیش صادر شده است.
وی اما توضیح نداد ایران کدام واکسن روسیه را خریداری کرده است و اساسا تایید ایران چه ارتباطی با تاییدیه سازمانهای بینالمللی دارد و بر چه اساس کشورمان بدون اینکه این سازمانها واکسن روسی را تایید کنند آنها را تایید کرده است؟ تهیه واکسنهای روسی از همان ابتدا نیز با اما و اگرهای بسیاری همراه بود. سازمان جهانی بهداشت بارها اعلام کرد که چون روسیه این واکسنها و اطلاعات راجع به آن را مخفی نگه داشته و البته اجازه نظارت یا نظر سازمان جهانی بهداشت را نیز در اینباره فراهم نکرده است، نمیتواند آن را تایید کند.
با این حال خرید واکسن روسی در چنین شرایطی از سوی تهران آنقدر جدی شده که مینو محرز عضو ستاد مبارزه با کرونا اعلام کرد که به این واکسنها اعتماد ندارد و بهعنوان کادری از درمان آن را تزریق نمیکند. وی اظهار کرد: »تهیه و واردات واکسن کرونای روسی توسط دولت از شانس بد مردم ایران است. درحالحاضر به هیچ عنوان از این انتخاب راضی نیستم. من بهعنوان یکی از اعضای کادر درمان این واکسن را تزریق نمیکنم زیرا تاکنون هیچ اطلاعاتی از آن منتشر نشده است. واکسن کرونا باید دارای استانداردهای جهانی باشد.« همه اینها درحالی است که محرز پیشتر نیز در گفتوگویی بیان کرده بود برای نجات مردم باید از واکسن تاییدشده سازمان جهانی بهداشت استفاده کرد.
اما نکته قابلتوجه اینکه: واکسنهای کرونا باید مهر تایید سازمانهای معتبر جهانی را داشته باشد. نکته دیگر اینکه ایران اعلام کرده حتی واکسنهای ساخت داخل خود را نیز قرار نیست به تایید جایی برساند. جهانپور، مدیرکل روابط عمومی وزارت بهداشت در سخنانی پس از انجام تست انسانی واکسن کرونای ایرانی گفته بود: تولید نهایی این واکسن به تایید سازمان بهداشت جهانی نیازی ندارد.
هروقت قرار شد تولید برای صادرات داشته باشیم میتوانیم برای اخذ مجوزهای بینالمللی هم اقدام کنیم! اظهارات و واکنشهایی که بر اضطرابها میافزاید. در شرایطی که مردم در شبکههای اجتماعی با هشتگ »خرید واکسن«، خواستار خرید واکسن هستند باید در مورد اینکه چه زمانی و چه واکسنی از روسیه یا کشورهای دیگر خریداری میشود شفافسازی کنند و به این پرسش پاسخ دهند که ملاک این انتخابها چیست؟ آیا خطر این واکسنها از واکسنهایی که هماکنون در سرتاسر دنیا مورد استفاده هستند، کمتر است؟
در پایان نگارنده مهدی حیدرپور بر این نکته اذعان دارد که: علاوه بر اینکه مهرداد بعد از مرگاش موجی از اتحاد فوتبالیها به راه انداخت و فارغ از سلایق رنگی شدید بین هواداران دو تیم مطرح پایتخت، علاوه بر پرسپولیسیها، استقلالیها هم از مرگ ستاره سابق باشگاه رقیب شوکه شدند و عدهی بیشماری از آنها برایش اشک ریختند، مساله مهم این است که درخواست اهالی فوتبال در این مورد واکنشی سریع به مطالبه عمومی است پس خرید واکسن تاییدشده بینالمللی حق مردم ما است. بنابراین دولت موظف است، واکسنی ایمن و با تایید سازمان بهداشت جهانی برای مردم خریداری کند.
اینستاگرام مارادنبال کنید
باید تاسف خورد برای کسانی که در فضای مجازی از هر طریقی که شده می خواهند جلب توجه کنند چون اعتماد به نفس ندارند و همه چیز را درظاهر می بینند واین که بیشتر دیده شوند و از یاد نروند حتی اگر نباشند!