سردبیرآزاداندیش

‌از سال 85 تاکنون 14 سالی می‌شود که بحث پیوستن ایران به گروه ویژه اقدام مالی مطرح است. حالا نیز تعیین تکلیف این لوایح به سال 1400 ‌موکول شده است. پس از کش‌وقوس‌های فراوان بسیاری منتظر بودند تا احتمالا در جلسه روز چهارشنبه مجمع تشخیص مصلحت نظام، لوایح باقی‌مانده از FATF یعنی پالرمو و CFT بررسی و احتمالا تصویب شود. اما چهارشنبه هم گذشت و این اتفاق نیفتاد تا همچنان گمانه‌زنی‌ها در‌خصوص تصویب یا عدم تصویب این لوایح ادامه داشته باشد. این در‌حالی است که طی روزهای گذشته برخی اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام از نظر مثبت چندی از اعضا و مثبت‌شدن فضای مجمع خبر داده بودند اما محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص می‌گوید که اعضا بر همان نظر سابق هستند و تغییری نکرده‌اند. به‌نظر می‌رسد همانطورکه رضایی گفته بررسی و تصمیم‌گیری نهایی در‌خصوص این لوایح باقی‌مانده به فروردین سال آینده موکول شود. باید تا آن زمان به انتظار نشست.

fatf در این‌خصوص محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در نشست خبری خود با اصحاب رسانه، درباره بررسی FATF در مجمع اظهار کرد: برداشت من این است که نظر مجمع همچنان نظر قبلی است. با این حال باید منتظر جلسات آینده باشیم. محسن رضایی گفت: تکلیف نهایی دو لایحه FATF در جلسات آینده در فروردین 1400 مشخص می‌شود. وی درباره لوایح مرتبط با FATF گفت: هیچ‌کسی از دولت و مجلس نخواسته که مجمع به FATF بپیوندد یا نپیوندد یا درباره آن تصمیم‌گیری کند، مجلس و دولت نخواسته‌اند. رضایی ادامه داد: در اینجا بحث دو لایحه یا دو توصیه از 41 توصیه FATF مطرح است دبیرخانه FATF، توصیه برای ایران داشته و گفتند ایران باید 41 توصیه انجام دهد که دو توصیه یکی لایحه پالرمو و یکی هم CFT در مجمع است و این دو لایحه را بررسی می‌کنیم.

در این راستا رییس‌جمهوری در جلسه هیات دولت اظهار کرد: FATF یک گروه ویژه است که اقداماتی راجع به مسائل مالی و تراکنش‌ها انجام می‌دهد و همه کشورهای شرق و غرب به آن ملحق شده‌اند. اگر بد است چطور همه دنیا آن را قبول کرده‌اند؟ تمام اروپا و همه شرق و چین و روسیه و ترکیه و همسایگان ما به آن ملحق شده‌اند. این چیزی است که اجماع دنیا روی آن است و همه ملت‌ها تلاش می‌کنند رتبه بالاتری در این گروه به‌دست بیاورند، اما ما ایستاده‌ایم و تنها تماشا می‌کنیم. ‌تصویب لوایح FATF برای زندگی مردم خیلی مهم است و باید واضح گفته شود. وقتی عدد ریسک کشور از 6 به 7 می‌رود به‌خاطر همین است.

یعنی مردم باید از جیب‌شان پول بدهند. وقتی این لوایح اجرا نمی‌شود برای نقل‌و‌انتقالات پول مردم باید پول بیشتری بدهند و اکنون هم داریم پول می‌دهیم. تمام دولت‌ها که با ما ارتباط دارند و حتی کار بانکی محدودی با ما انجام می‌دهند، توصیه می‌کنند اگر آن را اجرا نکنید ارتباطات بانکی‌مان لغو می‌شود. مگر ما می‌خواهیم به قرن پیش و دوران دکان و صرافی برگردیم؟ اینها حقوق و زندگی مردم است و با جیب تک‌تک آدم‌ها ارتباط دارد.

‌اگر به FATF نپیوستیم و اجرا نشد باید به مردم توضیح بدهیم که این موضوع چقدر هزینه دارد و چه کسی این هزینه را متحمل می‌شود. من از مجلس سابق که با ما همکاری و با رای خوبی این لوایح را تصویب کرد و از شورای نگهبان که آن را بررسی کرد، تشکر می‌کنم. حالا هم دو لایحه در اختیار مجمع تشخیص است و الان شرایطی است که مجمع باید قدرت خود را برای حل معضلات مالی مردم نشان دهد.

تصویب این لوایح هر روز و هفته‌ای که به تاخیر بیفتد به نفع ما نیست. در این خصوص تحلیلگران بر این نکته اذعان دارند که: کشورهای جهان امروز با مفاد FATF موافقت کرده‌اند و جزئیات آن امروز به تصویب اکثر کشورهای جهان رسیده است. طبیعی است که این مقررات از سایر کشورها نیز مطالبه می‌شود. الحاق و پیوستن ایران به این مجمع در وهله نخست می‌تواند نشان از همکاری ایران با جامعه بین‌المللی باشد. فضایی که علیه ایران ایجاد می‌کنند تا تحریم‌های آمریکا لغو نشود، تصویب لوایح FATF این کمک را می‌کند تا این فضاسازی علیه ایران برطرف شود و حسن نیت ایران را به جهان نشان دهد و فشارها را از روی ایران بردارد.

لابی صهیونیست، لابی سعودی، اپوزیسیون خارج از کشور و برخی گروه‌های داخلی به علت عدم شناخت صحیح از موضوع، امروز سبب شده‌اند که آنچه را بایدن نادرست می‌دانست و از زمان ترامپ محکوم می‌کرد، در دستورکار قرار دهد. اقداماتی که با همکاری برخی کشورهای غربی در‌حال تشدید‌شدن است. ما با تصویب FATF حداقل می‌توانیم این فضاسازی‌ها را علیه کشور از بین ببریم.

درپایان نگارنده مهدی حیدرپور براین نکته اذعان دارندکه: اگر تصمیم‌گیری‌ها در کشور به‌سمتی هدایت شود که به‌صورت تخصصی و با رعایت اصول انجام شود، در هر موردی فضا و بستر مهیا و مثبت خواهد بود. اگر تصمیم‌گیری‌ها به منافع جریان‌های سیاسی و گروه‌های سیاسی گره خورده و جریان‌سازی شود و منافع شخصی بر منافع ملی ارجح شود، هیچ‌گاه فرصت برای پیشرفت کشور و اتخاذ بهترین تصمیم مهیا نمی‌شود. تصویب FATF یک موضوع تخصصی است و باید نظر کارشناسان مدنظر قرار گیرد اما امروز به‌نظر می‌رسد همچنان درگیرودار این بازی‌ها گرفتار هستیم و باید منتظر ماند و مشاهده کرد در پایان چه جمع‌بندی حاصل می‌شود.

نظرات  (۱۰)

بنده سال پیش 206 تیپ 2 ثبت نام کرده‌ام که قیمتی حدود 65 تومان داشت. اکنون تا 110 تومان گران شده است. بنده هزینه اولیه را نیز با وام جور کرده بودم. حال این افزایش 50 میلیونی را از کجا بیاورم؟ هر سه ماه نیز که قرار شده گران تر کنند. تا 1400هم که معلوم نیست خودرو را تحویل بدهند یا خیر. شورای رقابت هم که طرفدار خودرو سازهاست. ما جز خدا از چه کسی یاری بخواهیم؟!

وقتی این صف های طول و دراز مرغ را می‌بینم واقعا ناراحت می شم. این رفتار دولت شایسته این ملت نیست. ملتی که همیشه و همه جا در صحنه است. اون هم در این شب و روزهای نزدیک به عید. سرگرمی خوبی درست کرده اید. واقعا دست مریزاد!

وقتی این صف های طول و دراز مرغ را می‌بینم واقعا ناراحت می شم. این رفتار دولت شایسته این ملت نیست. ملتی که همیشه و همه جا در صحنه است. اون هم در این شب و روزهای نزدیک به عید. سرگرمی خوبی درست کرده اید. واقعا دست مریزاد!

 واقعا تاسف باره بشنوی آقایی سن بالا تجدید فراش کرده و جوانی به خاطر بیکاری  یا کم پولی هنوز مجرد مانده. کاش این آقایان، جوانی را سامان می دادند. کاش مهربانی بود و کاش دل جوان ها غصه دار نبود!

 آقای روحانی گفتند که کولبری و سوخت‌بری در شان مردم نیست. خسته نباشید آقای روحانی! می گذاشتید کمی دیگر درگیری بین مردم اتفاق بیفتد بعد از آن صحبت کنید. .... ما خودمان هم می دانیم که کولبری در شان مردم نیست. شما بگو چه کار کرده ای که مردم کولبری نکنند؟

چرا و تا کی باید منتظر عمل به قول و وعده های ... مسئولان تعزیرات و تنظیم بازار برای گوشت و مرغ باشیم؟ شرم نمی کنید؟!

صندوق صدقات در روز روشن جلوی چشم مردم با مهارت بعضی معتادان خالی می‌شود. امثال من که به آن ها تذکر می دهیم تهدید یا فحاشی می کنند.چرا این صندوق ها جوری طراحی نمی شود که بتوان جلوی سرقت را گرفت!

ما قشر ضعیف که گوشت و برنج و مرغ را مدت مدیدی است نمی توانیم بخریم، دلمان خوش بود به حبوبات و تخم مرغ و لبنیات که دیگر  قدرت خرید آن ها را هم نداریم! میوه که پیشکش!

 مگر قحطی شده که مردم برای خرید مرغ و... صف می کشند؟ چرا بعضی ازما مردم این قدرحریص هستیم و فکر می کنیم اگرمدتی مرغ و... نخوریم می میریم؟ خوشبختانه فعلا با نان و ماست هم می شود زنده ماند.

هنوز درشهر زباله گردها را می بینیم . به تازگی با موتورهای اتاق دار و با بچه های کار به بیرون می آیند که دیدن شان دل ها را آزرده می کند! در این روزهای کرونایی آن ها بدون ماسک همه جا هستند. مخصوصا معتادان وکارتن خواب ها!

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی