هفته گذشته رییسجمهور در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: برای مردم سخت است که امسال به سفر نروند. مردم بدانند این خواهش و نکتهای که مطرح میشود برای سلامت آنان است و نه چیز دیگر. نرفتن سفر بهتر از رفتن است. حالا اگر کسانی اصرار دارند که سفر بروند و یا برایشان واجب است باید خیلی مراقب رعایت پروتکلهای بهداشتی باشند. نمیتوانیم به مردم بگوییم که شب عید، خرید نروید. اما از آنان میخواهیم که پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند و در شلوغی و ازدحام وارد نشوند، حالا اگر جایی پنج درصد ارزانتر است نمیارزد که به قیمت سلامتی به آنجا برویم. همچنین تا جایی که ممکن است از خرید اینترنتی باید استفاده کرد. سفر برای شهرهای قرمز و نارنجی ممنوع است. طبق تصمیم وزارت بهداشت و ستاد ملی کرونا، هیچکس برای سفر به این شهرها برنامهریزی نکند. نیروی انتظامی هم به این مقررات و اجرای آن توجه دارد. بنابراین جز شهرهای قرمز و نارنجی برای سایر شهرها هم باید رعایت پروتکلهای بهداشتی در جریان سفر انجام شود. اما سعید نمکی، وزیر بهداشت از مردم درخواست و تمنا کرد که برای حفظ جانشان به سفر نروند.
او همچنین در سخناناش ضمن درخواست از شهروندان برای منتفیکردن برنامه سفر گفت: التماس کردیم که سفر نباشد، وزیر بهداشت باید دست ببوسد، پا ببوسد و التماس کند که به درخواستاش عمل شود. با این حال و در شرایطی که ویروس جهشیافته کرونا با سرعت خطرناکی درحال شیوع در سراسر کشور است و طعمههای خود را بیشتر از بین جوانان انتخاب میکند؛ ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کرد: سفرهای نوروزی در شهرهای قرمز و نارنجی کاملا ممنوع است و فقط این امکان فراهم شده تا مردم بتوانند در شهرهای آبی و زرد با رعایت شیوهنامههایی سفرهای ضروری خود را انجام دهند. اما این سیاست سفر به شهرهای زرد و آبی، فریادهای وزیر بهداشت را درآورد.
سعید نمکی در این رابطه گفت: فردی که از یک نقطه با ویروس موتاسیون یافته به دیدن قومی در جای دیگر میرود و ویروس موتاسیون یافته را به جایی میبرد که ردپایی از آن نیست، سوغاتی بسیار مرگآوری است. ما التماس کردیم که سفر نباشد. وزیر بهداشت در جمهوری اسلامی ایران همیشه باید خواهش کند، تمنا کند، تا بلکه بتواند یک قدم بردارد.
درحالی که در جاهای دیگر دنیا وقتی وزیر بهداشت بنویسد که فلان چیز آره یا خیر، دیگر تمام است. بههرحال ما با حمایتهای مقام معظم رهبری و تعیین تکلیفی که ایشان فرمودند و با داشتن یک ستاد ملی از خیلی از جاهای دنیا جلو هستیم، اما انتظارمان این است که به برخی عرایضی که وزیر بهداشت بهعنوان دلسوزی و آیندهنگری بیماری میگوید، توجه بیشتری معطوف شود. اگر خدایی نکرده چند خوزستان دیگر شکل گرفت، آن زمان دیگر نمیتوانم بر روی تابآوری نظام سلامت قسم بخورم. وی افزود: حضرت عباسی سفر نروید.
رفتن همانا و گرفتارشدن در این دام هم همان. نگذاریم خوزستانهای دیگری ایجاد شود. من التماس کردم که پروازها از منطقه آلوده به غیرآلوده را قطع کنیم، مگر در موارد ضروری که با تشخیص کمیته استانی با تستهای قبلی انجام شود. نمیشود که از یک کانون جدید آلوده هر روز چرخش این ویروس را به جاهای مختلف نظاره کنیم. وزیر بهداشت در ارتباط با خرید واکسن گفت: عدهای تصور میکنند عدهای التماس میکنند که ما واکسن بخریم و جمهوری اسلامی در خرید واکسن قصور کرده است، درحالی که ژاپن بهعنوان همپیمان آمریکا از چند روز پیش واکسن خریده وکانادا نیز مقدار محدودی واکسن خریده است.
این گفتههای وزیر بهداشت درحالی مطرح میشود که یک روز قبل ولی تیموری معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی گفته بود: »براساس دستورالعملهای نوشته شده برای ثبت نام در تورهای خدمات مسافرتی الزامی برای انجام تستهای پی سی آر وجود ندارد. اگر کسی قبلا سابقه تست پی سی آر داشته باشد در سامانه ماسک وزارت بهداشت تحت کنترل قرار گرفته میشود. ارائه تست پی سی آر برای هتل یا تورها الزامی نیست. با رعایت نکات بهداشتی سفرهایی به شکل تور از طریق شرکتهای خدمات مسافرتی و گردشگری برنامهریزی میشود. در برخی مواقع افراد تمایلی به انجام سفر در قالب تور ندارند.هرچند میتوانند با داشتن رزرو و تاییدیه از مرکز مجاز گردشگری برنامهریزی کنند.
در پایان نگارنده مهدی حیدرپور معتقد است: تا زمانی که نه خبری از تصمیمات کارشناسی شده و بههنگام مسوولان است و نه توجه همه مردم به رعایت نکات بهداشتی و احترام به حق و حقوق دیگران، موج شیوع کرونا تکرار و شدت و ارتفاع آن هم بیشتر میشود. لذا باید قبل از تبدیل هریک از امواج کرونا به یک سونامی ویرانگر، چارهای اندیشید و از ورود کشور به مرحله خطرناک و بحرانی جلوگیری کرد. تنها راه باقیمانده این است که وزیر بهداشت و بقیهی دستگاهها یک تصمیم واحد بگیرند و آن را به مردم ابلاغ کنند.
اینستاگرام مارادنبال کنید
خانه های میلیونی !پول برق را نداریم، پول آب بماند. برایتان بگویم که نه می توان مرغ خرید و گوشت هم خاطره شده. رنگ شیر را هم فراموش کردیم. فقط می توان حرف زد و از مسئولان، وعده های رنگارنگ شنید.