در فاصله کمتر از 40 ساعت، تعداد مبتلایان امیکرون در کشور به 34 نفر و تعداد شهرهای درگیر با این سویه جدید به دو برابر و تا 10 شهر افزایش یافت. صبح روز دوشنبه 6 دیماه، رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت اعلام کرد که تا پایان روز 5 دیماه، تعداد مبتلایان امیکرون در کشور به 26 نفر رسیده و این سویه در 5 شهر کشور شناسایی شده در حالیکه همچنان بیشترین تعداد مبتلایان در شهر تهران ساکن هستند. تاکید قطعی مسوولان وزارت بهداشت برای پیشگیری از ابتلای امیکرون، تکمیل روند واکسیناسیون کروناست. طبق اعلام وزارت بهداشت، تا روز 7 دی، 59 میلیون و 656 هزار و 164 نفر دوز اول، 51 میلیون و 547 هزار و 746 نفر دوز دوم و 6 میلیون و 756 هزار و 119 نفر نیز دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند و در مجموع، تاکنون 117 میلیون و960 هزار و 29 دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.
از طرفی به گفته دکتر حمید سوری- استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، روشهای متداول و مرسوم شناسایی مبتلایان کرونا برای تشخیص این سویه اثرگذار نیست: »اُمیکرون از تست پی سی آر فرار میکند و تستهای پی سی آر برای تشخیص این سویه، پاسخ منفی میدهد و به همین دلیل، نهتنها باید فرض کرد که این سویه اکنون در کل کشور وجود دارد، بلکه باید به بیماران دچار سرماخوردگی مشکوک شد و صرفا، بروز علائمی مشابه سرماخوردگی و از جمله سرفه، عطسه، بدندرد، تب و... میتواند احتمال ابتلا به اُمیکرون را پررنگ کرده و ارجاع به انجام تستهای تشخیصی پیشرفته را اجباری کند.
« سعید کریمی، معاون درمان وزارت بهداشت نیز در پاسخ به اینکه آیا سویه اُمیکرون از کیتها فرار میکند؟ بیان کرده است: در ابتدا باید کرونا توسط تست پی سی آر تشخیص داده شود و درصورتیکه فردی کرونا مثبت بود باید با کیت ویژه سویه اُمیکرون تست شود. موارد بسیاری که از ابتلای همزمان به دو سویه اُمیکرون و دلتا در آمریکا و اروپا مشاهده شده، فصل تازهای از نگرانیهای مشترک جهانی را رقمزده و گفته میشود، دلمیکرون ترکیبی از واریانتهای دلتا و اُمیکرون است که میتواند بسیار سریعتر از گونههای قبلی منتقل شود.
در این رابطه دکتر علیرضا ناجی علیرغم اینکه تاکید کرده شواهد و تحقیقاتی درباره گونه جدید کرونا در دسترس نیست، میگوید: این احتمال وجود دارد که دلتا و اُمیکرون بتوانند ژنها را باهم عوض کنند و واریانتی ایجاد کنند که حتی کشندهتر است. با اینحال، هنوز مستندی از کشورهای مختلف دنیا مبنی بر وجود چنین سویهای وجود ندارد و بر این اساس دبیر کمیته علمی کشوری مبارزه با کرونا تصریح میکند: »فعلا نیاز نیست که نگران این موضوع باشیم. هنوز این موضوع تئوری است.
البته باید همه موارد را در نظر بگیریم، اما مردم فعلا نگرانی درباره این ابرسویه نداشته باشند.« یکی، دو کشور هم اعلام کردند که چنین سویهای را داریم، اما هنوز در مجامع علمی و جهانی این موضوع موردتایید قرار نگرفته و هنوز شناسایی چنین سویهای را بهصورت رسمی در کشورمان نداشتیم و در کشورهای دیگر هم آن را مطرح نکردند.
درپایان نگارنده مهدی حیدرپور براین نکته اذعان دارد که هیچ خبری از تعطیلی و اعمال محدودیت در ایران شنیده نمیشود. حتی ورود مسافران از مرز هوایی هم شامل محدودیت نیست درحالیکه تا امروز، سه نفر از مبتلایان سویه امیکرون، مسافرانی از کشورهای حاشیه خلیجفارس بودهاند. مدارس همچنان کلاسهای حضوری دارند و حتی خبری از غیرحضوری شدن امتحانات مدارس و دانشگاهها شنیده نمیشود. ممنوعیتی برای برگزاری تجمعات ملی و مذهبی و سیاسی شنیده نشده و مراکز ورزشی و ادارات و اصناف، با حداکثر ظرفیت و جمعیت به فعالیت خود ادامه میدهند و قرار است هفته آینده هم اولین گروه زائران، راهی عتبات عالیات شوند.