با ورود به ماه محرم نوای ترکیببند »باز این چه شورش است« محتشم کاشانی بهگوش میرسد و به همت سازمان زیباسازی شهرهای کشور همهجا سیاهپوش شده و آماده برگزاری مراسم روضهخوانی بازم محرم... است. ظاهر شهر کمکم عوض میشود، شهر دارد به لباسی نو ملبس میگردد. بر در و دیوار شهر شکوفههای سیاهی عزای اشرف اولاد آدم میروید.
این ذیالحجه، مثل ماه اسفند است. گریهها، مثل باران است و این محرم، بهار است. در این بین رضا صیادی، مدیرعامل سازمان زیباسازی در نشست خبری ضمن تشریح برنامههای پیشبینی شده برای ایام محرم و سوگواری سالار شهیدان به دو اقدام ارزشمند اشاره کرد و گفت: »امسال برای نخستینبار100ابرپرچم با طرح کتیبه ضریح سیدالشهدا(ع) که در کربلا، نجف و کاظمین متبرک شدهاند، در آسمان تهران به اهتزاز درمیآیند.
همچنین جملات خاطرهانگیز که تداعیکننده نغمههای عاشورایی هستند، همراه با QR روی بیلبوردها اکران شدهاند که شهروندان با اسکن QR میتوانند شنونده نوحههای عاشورایی باشند علاوه بر این شعار محرم همهساله با محوریت سازمان تبلیغات اسلامی و با حضور اهالی شعر و ادب و هنر تعیین میشود و امسال هم آنطور که صیادی گفته این فرایند طی شده و »نجات اهل عالم با حسین است« بهعنوان شعار محرم طراحی و به تمام نهادهای فرهنگی اعلام شده است.
او در تشریح این شعار عنوان کرد: »نجات، واژه موثری است که امیدبخشی در میان مردم را افزایش میدهد و با همین سیاست و رویکرد کارها در تمام حوزههای سازمان زیباسازی به مناسبت ایام محرم انجام شده و درحال پیگیری است. نکته قابلتوجه اینکه مجالس و مراسم محرم، سراسر شکوه است و زیبایی و حماسه.
در ماجرای عزاداری برای امام حسین، کمالگرایی معنایی ندارد. مقام، مقام تظلم است و هر حرکتی در جهت انتقام خون حضرت و اقامه نام و یاد قیام سالار شهیدان، ماجور و زیبا و قابلستایش است. اما حیف است که این مراسم باعظمت، حتی اندکی به مخالفت با شرع آلوده شود و مرور موازین شرعی مبتلا به این حماسه بزرگ، خالی از لطف نیست.
مجالس اهل بیت بهخصوص حضرت اباعبدالله الحسین علیهمالسلام، بهعنوان مهمترین پایگاه نشر معارف اسلامی، باید در سایه شرع مقدس و رعایت حدود شرعی برگزار شده و از نفوذ هرگونه بدعت و انحراف مصون بماند. در این بین کارشناسان امور فرهنگی و دینی بر این نکته تاکید دارند که هدف اساسى از مجالس، منابر، مدیحه و مرثیهخوانی، احیاى امر اهلبیت علیهمالسلام میباشد؛ از اینرو منطقا این کار باید در سایه موازین شرعى صورت پذیرد والا در حکم نقض غرض است.
در ایام سوگواری سید و سالار شهیدان، لازم است هیاتهای مذهبی، سخنوران، ذاکران و مداحان تمام تلاش خود را بهکار گیرند تا مجالسی باشکوه و در چارچوب شرع مقدس برگزار کرده و در این مسیر رضایت امام زمان عجلالله تعالی فرجه را در نظر داشته باشند.
با توجه به روایات اسلامی، مجالس اهل بیت بهویژه مجلس روضه، محل رفتوآمد ملائکه و استجابت دعا است؛ پس چگونه میتوان این مجالس را با موسیقی همراه کرد که طبق روایتی از امام صادق علیهالسلام که فرمودند: بیتُ الغناء بیتٌ لا تُؤمَنُ فیه الفجیعهُ و لا تُجابُ فیه الدَّعوهُ و لا تَدخلُه الملائکه؛ خانهای که در آن غناء و ساز و آواز نواخته شود، از مصیبتها و بلاهای دردناک در امان نیست و دعا در آن خانه مستجاب نمیگردد و فرشتگان به آن خانه وارد نمیشوند.،
ملائکه از آن گریزان و عدم استجابت دعا را بهدنبال دارد!؟ این انحراف آنچنان گسترش پیداکرده که متاسفانه گاهی شاهد آن هستیم که مداحی همراه با موسیقی در اماکن مقدس همچون حرم اهل بیت علیهمالسلام و مساجد نیز پخش و اجرا میشود.
حرم اهل بیت علیهمالسلام دارای چنان شأن و منزلتی است که ملائکه الهی نیز با احترام تمام در آنجا حضور پیدا میکنند؛ پس چگونه است که شاهد این نوع حرمتشکنیها هستیم.