سردبیرآزاداندیش

با نزدیک‌شدن به اربعین، بلیت‌ هواپیماها به مقصد نجف چندین‌برابر قیمت به فروش می‌رسد. همواره روزهای منتهی به اربعین از حال‌وهوای خاصی برخوردار است؛ نوعی شور و جوشش خاصی بین اقشار مختلف مردم وجود دارد و همگی می‌خواهند به‌نحوی خود را به خیل زائران پیاده کربلا برسانند؛ اگرچه دو سال قبل همه‌گیری کرونا، بزرگ‌ترین اجتماع مذهبی جهان را تحت‌الشعاع قرار داد اما هم‌اکنون با فروکش‌کردن همه‌گیری و ایمنی حاصل از واکسن، دوباره این فرصت به مردم داده شده که سهمی در بزرگ‌ترین پیاده‌روی جهان داشته و همچون قطره‌ای از دریای ارادتمندان به امام حسین (ع) باشند اما بی‌تدبیری‌ها و نبود مدیریت صحیح، زائران کربلا را به ‌دشواری‌هایی مبتلا کرده است.

اربعین فروش اینترنتی بلیت پروازهای اربعین بر‌اساس مصوبه ستاد مرکزی اربعین از ساعت 8 ‌صبح شنبه 12 ‌شهریور آغاز شد. قیمت بلیت رفت ‌و برگشت اربعین از فرودگاه‌های مشهد، کرمان، یزد و زاهدان به نجف و بغداد و بالعکس به‌صورت دوطرفه 7 میلیون و 600 هزار‌تومان برای هر نفر و در سایر فرودگاه‌های کشور 6 میلیون‌تومان تعیین شده است و طبق ابلاغیه سازمان هواپیمایی کشوری در بازه زمانی 15 شهریور تا‌30 شهریور امسال، ایرلاین‌ها مکلف هستند بلیت این مسیرهای پروازی را در چارچوب همین نرخ‌ها بفروشند.

البته این قیمت‌گذاری صرفا برای شرکت‌های هواپیمایی داخلی است و شرکت‌های العراقیه و فلای‌ بغداد که از سوخت گران‌تری استفاده می‌کنند و از تخفیفات وزارت راه بی‌بهره هستند، بلیت‌های خود را حدود 9 میلیون‌تومان می‌فروشند. همچنین براساس ابلاغ وزیر راه و شهرسازی و سازمان هواپیمایی کشوری به شرکت‌های هواپیمایی، فروش بلیت چارتری در این ایام ممنوع است. در شرایطی که بعد از فروکش‌کردن نسبی کرونا، می‌شد پیش‌بینی کرد افراد بسیاری از نقاط مختلف خواهان سفر به کربلا و نجف اشرف هستند اما پیدا‌کردن بلیت وسایل نقلیه کاری دشوار و تقریبا نشدنی است.

در این آشفته‌بازار گرانی یا نبود و کمبود شدید بلیت قطار و اتوبوس که قیمت بلیت روز اتوبوس را به یک ‌میلیون‌تومان از مشهد به مهران رسانده، افراد سعی می‌کنند خود را با هواپیما به نجف برسانند اما گرانی سرسام‌آور بلیت هواپیما نیز داد مردم را درآورده است. درحالی‌که طبق ابلاغیه سازمان هواپیمایی کشوری قیمت بلیت رفت ‌و برگشت پروازهای اربعین از 7 میلیون و 600 هزار‌تومان تعیین شده است، مراجعه به سایت‌های فروش بلیت ارقام بسیار بالاتر تا حدود 4‌برابر را نشان می‌دهد.

این سایت‌ها‌، بلیت یک‌طرفه را گاه به مبلغ 14 تا 18 میلیون‌تومان به فروش می‌رسانند.

نکته قابل‌تامل اینکه قیمت‌گذاری بلیت‌های اربعین یکی از چالش‌‌های هر‌ساله در این حوزه بوده که امسال نیز در ابتدای امر با مخالفت ایرلاین‌ها مواجه شده بود؛ اما قرار شد با اعمال برخی تخفیف‌ها و مشوق‌ها در هزینه فرودگاهی ایرلاین‌ها، رضایت آنها جلب شود.

چالش دوم در‌مورد بلیت پروازهای اربعین، کمیابی بلیت و به‌تبع آن، ایجاد بازار‌ سیاه بوده که امسال گرچه به‌واسطه سختگیری وزارت راه و شهرسازی روی قیمت بلیت، از بازار سیاه خبری نشده، اما به‌دلیل عدم‌تناسب میان عرضه و تقاضا و همچنین نقص زیرساخت‌های فروش بلیت، عملا متقاضیان با کمیابی بلیت مواجه هستند. طبق گزارش رسانه‌ها، وب‌سایت آن دسته از شرکت‌های هواپیمایی که برای فروش پروازهای اربعین اعلام آمادگی کرده‌اند، »ناموجود« بودن بلیت برای روزهای 15 تا 30 ‌شهریور را اعلام می‌کنند و در برخی وب‌سایت‌های فروش اینترنتی، بلیت یک‌طرفه پروازهای اربعین با قیمت 6 میلیون‌تومان به فروش می‌رسد که‌100 درصد بالاتر و کاملا برخلاف نرخ‌نامه ابلاغی سازمان هواپیمایی کشوری است. نکته دیگر هم اینکه برخی ایرلاین‌ها علاوه بر اینکه بلیت پروازهای اربعین در بازه زمانی 15 تا 30 شهریور را بالاتر از نرخ مصوب (6 میلیون‌تومان رفت‌وبرگشت) عرضه می‌کنند، فروش چارتری را هم باوجود ممنوعیت در دستور کار قرار داده‌‌اند. به‌عبارت‌ دیگر، امسال نیز زائران اربعین با همان مشکلاتی مواجه هستند که در سال‌های قبل مواجه بودند.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی