این روزها اعتراضات اگر کمی فروکش کرده ولی به انواع مختلفی افراد معترض میخواهند این روند ادامه داشته باشد و رسانههای معاند هم بر این روند و اقدامات بعضا مخرب همواره کمک و برنامهریزی و از هر فرصتی استفاده میکنند که به اهداف شوم خود دست یابند. در این خصوص اخیرا رفتاری که از آن بهعنوان »عمامهپرانی« باب شده، قابلبررسی است.
ولی ابتدا به این نقلقول اشاره شود که مرحوم کافی نقلقولی با این مضمون دارند که بعضیها کلا »بدآخوند« هستند و خودشان هم نمیدانند چرا از روحانیون بدشان میآید و چرا بهراحتی به خود اجازه برخوردهای ناصواب با روحانیت میدهند. گرچه عدهای اعتراض دارند و حق طبیعیشان است اعتراض خود را بروز بدهند.
اما در این میان عدهای ناآگاه تحتتاثیر تبلیغات سوء با سوءاستفاده از فضای بهوجود آمده و با نادیده گرفتن اصول اعتراض، بیاخلاقیهایی را مرتکب میشوند که تحت هیچ شرایطی توجیهپذیر نیست.
بهعنوان مثال در روزهای اخیر گروهی با دیدن یک روحانی، عمامه از سرش برمیدارند که باید گفت، حرکتی مذموم است. در این میان افراد متعددی به این بدرفتاری واکنش نشان دادهاند. در این خصوص احمد زیدآبادی نوشت روحانیونی که دارای پستهای عالی در نظام هستند، معمولا بهسادگی در انظار عمومی ظاهر نمیشوند و اگر هم بشوند از محافظت و مراقبت لازم برخوردارند.
بنابراین، این اقدام فقط جانب افراد بیگناه و بیپناهی را میگیرد که تنها جرمشان پوشیدن عبا و قبا و عمامه است! پدیدهای که به نام »عمامهپرانی« شهرت یافته و مورد خوشحالی برخی از مخالفان شده است، عمدتا جانب روحانیونی را میگیرد که هیچ موقعیت حکومتی ندارند و چهبسا خود از منتقدان و حتی قربانیان سیاستهای جاری باشند.
پیرمرد معممی که پای پیاده از کوچه و خیابان عبور میکند، دارای چه موقعیتی است که انداختن عمامهاش کسی را به وجد آورد؟ محمدتقی فاضلمیبدی، عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم گفت هرچقدر که حضور روحانیت در بدنه اجرایی و دولت پررنگ شود، به همان میزان از جامعه واکنشهای منفی خواهد دید.
اساسا در روزهای اول انقلاب قرار بر این نبود که روحانیون کار اجرایی بگیرند و در عرصه تصمیمگیری حضوری تا این اندازه جدی داشته باشند. اما بههرحال روحانیت در همه حوزهها پررنگ شد و درنتیجه، مردم گرفتاریها را از چشم روحانیون میبینند. البته اینکه کسانی با روحانیون بدرفتاری کنند، عملی زیر سوال است و با هیچ دلیل و بهانهای توجیه نخواهد شد.
سیدرضا اکرمی، عضو جامعه روحانیت مبارز هم در جایی گفته بود قرآن به ما توصیه کرده است، در هر شرایطی کرامت انسانها را حفظ کنیم و به خود اجازه هتک حرمت ندهیم. لذا لباس شخص، تضمینکننده شخص نیست، بلکه کرامت انسانی او باید مدنظر باشد. متاسفانه گروهی هستند که قرآن را هم آتش میزنند و انگار نه انگار که رفتارشان شنیع است. در این کشور 85 میلیونی، تعداد روحانیون شاید حدود 200 هزار نفر باشد، تا بتوان اینطور گفت، مقصر دانستن روحانیت در مشکلاتی چون بیکاری، گرانی و... جهل بارز است.
محمدتقی رهبر امام جمعه اصفهان نیز گفته است: اینکه روحانیون در عرصههای ممتاز حاکمیت هستند، دلیلی نمیشود مردم فکر کنند، همه تقصیرها گردن روحانیت است و همه روحانیون در رفاه کامل و بیدغدغه هستند.
توییتر ما
https://twitter.com/moshklatemardom