سردبیرآزاداندیش

روزهای پایانی سال 1401 را می‌گذرانیم. سال 1401 سال مشقت‌باری برای مردم بود و دولت هم عملا نتوانست کنترلی بر اوضاع داشته باشد.انگار نه انگار که دولتی آمد برای سروسامان‌دادن وضعیت مردم و ایجاد امید به زندگی و جلوگیری از مهاجرت اما در‌نهایت چه شد و چه وضعیتی را شاهد هستیم‌ گرانی همه چیز است. در این وضعیت آنچه که بیشتر بر این مردم فشار وارد کرد و مردم ناامید‌تر از گذشته شدند بحث تصمیمات دولت در مسائل اقتصادی است.

انتخاب ارز 4200‌تومانی مربوط به سال 1397 و سه سال پیش از انتخابات 1400 بود و ربطی به این انتخابات نداشت و آن دولت سال 98 هم خواست آن را حذف کند که با شکستی که نواصولگرایان‌ در تشدید بحران آبان 98 بر آن طرح تحمیل کردند دور حذف آن ارز را خط کشیدند. هرچه فاصله ارز بازار با ارز 4200تومانی بیشتر شود امکان برداشتن آن کمتر یا پرهزینه‌تر می‌شود.

مهاجرت  اقدام دولت ‌ ‌که ارز 4200‌ تومانی را به 28هزار و 500 تومان تبدیل کرد و اکنون ارز بازار آزاد بیش از دو برابر ارز رسمی است. قیمت‌های ارز بر تمام سطوح زندگی افراد جامعه تاثیرات منفی گذاشته و خواهد گذاشت و این وضعیت ناامید افزایش مهاجرت را ‌هر‌روز بیشتر از دیروز فراهم می‌کند.‌

مهاجرت هر فرد، فکر و تصمیم به مهاجرت، به فکر و اقدام به مهاجرت در میان اطرافیان آن فرد منجر می‌شود که مجموعا به‌دلیل قرارگرفتن در بدترین وضعیت رانشی از داخل و بهترین وضعیت کششی برای مهاجران از خارج می‌توان ادعا کرد که امروز بدترین پیک‌ مهاجرت در چهار دهه اخیر را تجربه می‌کنیم.

اما نکته قابل‌تامل اینکه مدیر رصدخانه مهاجرت ضمن هشدار درباره مهاجرت نیروی انسانی از شرکت‌ها و استارت‌آپ‌ها که در یک سال گذشته به بالاترین سطح رسیده گفته است‌، مهاجرت امروز ایرانی‌ها که طیفی از نیروی انسانی حوزه فناوری تا قالیباف و کشاورز و ورزشکاران را شامل شده است، نشان از وضعیت مهاجرت توده‌وار ایرانیان دارد.‌ بحرانی‌شدن وضعیت مهاجرت در کشور و افزایش شاخص‌های کلیدی مرتبط با مهاجرت به‌نوعی ماحصل چندین دهه ناکارآمدی در عرصه‌های مختلف اقتصادی، سیاسی و اجتماعی بوده که اکنون نشانه‌های آن به وضوح در شاخص‌ها و نمایه‌های مهاجرتی کشور به وضوح قابل‌مشاهده است؛ غفلتی که نمود آن در شاخص چشم‌انداز و جاذبه سرزمینی به وضوح مشخص است. به‌عنوان مثال یکی از مهم‌ترین تبعات وخیم‌تر‌شدن وضعیت کلی کشور در حوزه مهاجرت، کم‌رنگ‌شدن نقش انگیزه‌های تحصیلی در جابه‌جایی‌های تحصیلی و به‌طور کلی تحصیل در خارج از کشور است.

به‌عبارت دیگر وضعیت فعلی کشور موجب شده است که دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی به تحصیل در خارج از کشور به‌عنوان راهی برای فرار از وضعیت موجود کشور و دستیابی به وضعیت مهاجرتی باثبات در مقصد مهاجرتی خود (کسب اقامت بلندمدت یا شهروندی) نگاه کنند.

غلبه این نگرش بر اندیشه دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی علاوه بر افزایش شمار متقاضیان تحصیل در خارج از کشور، می‌تواند به‌معنای تن‌دادن به تحصیل در دانشگاه‌های نه‌چندان با‌کیفیت خارجی و درنهایت افت کیفیت دانشجویان ایرانی در خارج از کشور باشد، زیرا در این نگاه اولویت اول مهاجرت است و انگیزه‌های تحصیلی نقش چندانی در جابه‌جایی‌های تحصیلی ندارند.

همچنین خروج افراد از کشور با چنین پس‌زمینه ذهنی‌ای امکان استفاده از ظرفیت و بازگشت احتمالی آنان به کشور را محدود می‌کند.

توییتر ما

https://twitter.com/moshklatemardom

نظرات  (۷)

 نیمه اول اسفند رو به پایان است اما نه خبری از عیدی و پاداش بازنشستگان تامین اجتماعی است و نه حتی ۲۵ درصد همسان سازی! به خدا کمر بازنشسته ها شکست از این همه گرانی! کجا باید برویم تا گوش شنوایی باشد؟

 دم عید همه سازمان ها به کارکنان عیدی می‌دن، متاسفانه ما راننده های شهرداری با این که بیمه هستیم هیچ عیدی نمی گیریم. کاش یکی هم به فکر ما می بود.

 این دیگر واقعاً بی انصافی است که برای یک خانه آپارتمانی معمولی که فقط دو نفر سالمند شامل یک زن خانه دار و شوهر بازنشسته با حقوق ناچیز حداقلی و هر دو بیکار در آن زندگی می کنند، قبض گاز با مبلغ یک میلیون و 350 هزار تومان برای ۴۲ روز گاز مصرفی صادر شود! آن هم با اخطار پرداخت فوری! این واقعاً ظالمانه است.

 چرا اداره کار نظارتی بر اجرای درست قانون کار در کارگاه‌های مشمول‌ قانون کار ندارد؟ پیمانکاران در حق کارگران زیاد اجحاف می کنند. به اداره کار شکایت می کنم می گن استشهاد پر کنید و امضا کنید! کی جرئت داره این کار رو بکنه؟

 صداوسیما خودش رو کشت، کارشناس آورد که بگه دولت آمریکا اجناس بنجل و بی کیفیت رو با تبلیغات به مردمش می فروشه. الان این همه تبلیغات کالاها یعنی چی؟ جنس خوب که تعریف نداره.

 با تشکر از دولت محترم بابت اجرای طرح رتبه بندی فرهنگیان، خواهشمند است وزارت محترم آموزش و پرورش و نمایندگان مجلس در خصوص تسری مزایای این طرح به فرهنگیانی که مجری برنامه موسوم به شش سه سه بوده و قبل از تاریخ مصوب اجرای رتبه بندی بازنشسته شده اند مساعدت بفرمایند تا خسارت ناشی از ترک فعل مسئولان و تصمیم گیرندگان قبلی در خصوص این طرح که حدود 10 سال خاک خورده (از زمان وزارت جناب آقای دکتر حاجی بابایی) تا حدودی جبران شود.

 تعیین حقوق کارگر و بازنشسته هر سال در این ایام یکی از دغدغه های مهم این بخش جامعه است. هر رقمی که تعیین می کنید اشکالی ندارد، به نمایندگان دولت و تصمیم گیرنده که غالبا طرفدار بخش کارفرمایی هستند همین حداقل حقوق مصوب را بدهید و اضافه حقوق شان را قطع کنید. آیا با حقوق ۱۰ میلیون می توانند ۱۰ روز زندگی کنند؟ حقوق وزیر رفاه و وزیر اقتصاد را هم ۱۰ میلیون کنید. اگر با ۱۰ میلیون ۱۰ روز زندگی کردند بازنشسته یک ماه زندگی می کند.

چرا بدون اطلاع رسانی و آماده سازی، قبض های گاز را چندین برابر کردند؟ خیلی از این افراد بازنشسته و کارگرهستند که 5 میلیون حقوق می گیرند و باید دو میلیون قبض گاز بدهند و چیزی از جدول تصاعدی سردر نمی آورند! مگر استخراج گاز این همه هزینه دارد که با این مردم این طور رفتار می کنید  وباز می گویید برو سایت شکایت کن؟! یک مرد یا پیر سالخورده سواد اینترنتی ندارد. حداقل تلفن شکایت می گذاشتید.

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی