سردبیرآزاداندیش

تشکر از شما بازدید کننده گرامی ، پایگاه نقدی بر اقتصاد ایران، در بخش باشگاه اقتصادی امروز خود برگزیده ترین اخبار اقتصادی ایران و جهان را منتشر می نماید.

تیتر اخبار

1- افزایش قیمت نان ضروری است

2- روش اخذ مالیات ارزش افزوده مطابق با قانون نیست

3- خداحافظی لامپ‌های مدادی با مشترکان

4- عرضه۱۶۰ هزار تن انواع کالا در بورس

5- ۱۸ درصد بازار مصرف عراق سهم ایران است

6- بازار مسکن تا سه ماه آینده در رکود است

جهت آگاهی از متن کامل اخبار به ادامه مطلب مراجعه نمایید


افزایش قیمت نان ضروری است
ایرنا:برخی از نانوایان معتقدند: قیمت نان بیش از دو سال است که تغییری نداشته و همین امر سبب شده کیفیت نان پایین بیاید و اعتراض مردم را به همراه داشته باشد.  افزایش تورم و دیگر هزینه‌ها از جمله دستمزد کارگران، بیمه، مالیات و. . .  سبب شده تا درآمد نانوایی‌ها به صفر برسد و آنان نیز برای آنکه دخل و خرج نانوایی متعادل شود، چانه‌های نان را کوچک کرده و در برخی اوقات نیز اقدام به فروش اجباری نان کنجدی می کنند.  این در حالی است که پایین بودن حقوق کارگران فنی نانوایی‌ها سبب کاهش درآمد آنها و ترک محل کار و واگذاری فرآوری و پخت و پز نان به کارگران عادی و در نهایت سبب عرضه نان‌های بی‌کیفیت و نامرغوب به مردم شده است . اینها مواردی بود که برخی از نانوایی‌ها از آن به عنوان عوامل کاهش کیفیت و کاهش وزن نان یاد کردند که تداوم این موارد نیز اعتراض مشتریان را در پی داشته است.  یکی از نانوایی‌های تهران تصریح کرد: با توجه به افزایش هزینه‌ها و تورم، قیمت نان اکنون باید افزایش یابد. وی گفت: از اتحادیه نانوایان رشد 35 درصدی قیمت نان را خواستار شدیم که این میزان بدون احتساب افزایش قیمت آرد است زیرا دولت آرد را با قیمت یارانه‌ای در اختیار نانوایان می گذارد که اگر قیمت این محصول نیز واقعی شود شاید قیمت نان باید تا 100 درصد رشد یابد.
 
 روش اخذ مالیات ارزش افزوده مطابق با قانون نیست
فارس: مشاور مالیاتی جامعه انجمن‌های اصناف و بازار گفت: روش اجرایی و شیوه گرفتن مالیات بر ارزش افزوده کنونی سازمان مالیاتی مطابق با قانون نیست و برخی ممیزان برخورد سلیقه‌ای می‌کنند.  محمدرضا جعفریان در مورد اخذ مالیات مضاعف در بخش مالیات بر ارزش افزوده اظهار داشت: عدم آشنایی کامل مؤدیان و برخورد سلیقه‌ای ممیزان مالیاتی برای دریافت مالیات بر ارزش افزوده بر مشکلات این بخش افزوده است.  مشاور مالیاتی جامعه انجمن‌های اصناف و بازار با بیان اینکه در صورت اجرایی‌شدن ماده 14 و 17 قانون مالیات بر ارزش افزوده مشکلات کنونی نباید وجود داشته باشد، تصریح‌کرد: یکی از دلایل گرفتن مالیات مضاعف عدم اجرای دقیق قانون است و طبق قانون ما به ازای آن باید مالیات گرفته شود و اگر کالایی در یک محلی تولید شود، بر اساس ساختار آن مالیات اخذ شود. به گفته وی، مالیات بر ارزش افزوده در تعریف سازمان ملل این گونه است که خریدار کالا آن را به همراه بهای کالا به خدمات می‌پردازد و دریافت کننده موظف است آن را به خزانه دولت واریز کند و از آنجایی که فروشنده این مالیات را پرداخت کرده اما مصرف‌کننده محسوب نشده و حق دارد کل مالیات‌‌‌های پرداختی (ارزش افزوده) از کل مالیات بر ارزش افزوده کسر کرده و مابه‌التفاوت آن را به دولت بپردازد. این فعال بخش خصوصی گفت: در بند «ب» ماده 14 قانون مالیات‌ها به صراحت ذکر شده است، اما متأسفانه ممیزان مالیاتی بدون رعایت این بندها از فروش کل محصولات نهایی یک ضریب مالیاتی دریافت می‌کنند. به گفته این فعال بخش خصوصی در کشور ممیزان مباحث را به صورت کامل در نظر نمی‌گیرند. 
 
 
خداحافظی لامپ‌های مدادی با مشترکان
مهر: مدیرعامل سازمان بهره‌وری انرژی ایران از جمع‌آوری لامپ‌های مدادی پرمصرف از بخش تجاری با مشارکت شرکت‌های توزیع برق خبر داد و اعلام کرد: با ترویج فرهنگ استفاده از لامپ کم مصرف پیک مصرف برق در ساعات شب به شدت کاهش می‌یابد. حسین سجادی در تشریح مهمترین راهکارهای کاهش پیک مصرف برق توسط مشترکان، گفت: بخشی از مولفه‌های پیک شب و روز با یکدیگر متفاوت و بخشی دیگر مشترک است به طوری که مصرف بخش اداری جزو مولفه‌های ویژه پیک روز و در پیک شب مولفه ویژه روشنایی است.  مدیرعامل سازمان بهره‌وری انرژی ایران با اعلام اینکه در سال 90 و 91 تعداد پیک‌هایی که روز بر شب غلبه کرده بود بیشتر از سال‌های دیگر بود، تصریح کرد: در مقطعی به دلیل توسعه سامانه‌های سرمایشی روز به روز زیادتر می‌شد؛ اما با توجه به اقدامات مدیریت مصرف صورت گرفته رفته رفته از تعداد آنها کاسته شد. این مقام مسئول، افزود: بهبود بهره‌وری در کولرهای آبی و توجه به راندمان کولرهای گازی و جلوگیری از ورود کولرهای راندمان پایین به کشور باعث شد که به تدریج در سال‌های 92 و 93 از تعداد روزهایی که پیک روز بر پیک شب غلبه کرده کاسته شود. وی با بیان اینکه غلبه پیک روز بر شب یا بر عکس به خودی خود مشکلی ندارد اظهار داشت: بر این اساس باید به اقتضای زمان و شرایط فصلی و محیطی ساعت‌هایی که مصرف بسیار زیاد است بیشتر مورد توجه قرار گرفته و میزان مصرف آن مدیریت شود. 
 
عرضه۱۶۰ هزار تن انواع کالا در بورس
ایلنا: دیروز، تالارهای مختلف بورس کالای ایران شاهد عرضه ۱۶۰ هزار تن انواع کالا بود. به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل شرکت بورس کالای ایران، شرکت فولاد خوزستان، در صورت تقاضا با ۴۰ هزار تن شمش بلوم به قیمت پایه ۱۵ هزار و ۴۰۰ ریال در تالار محصولات صنعتی و معدنی حضور یافت.  علاوه بر این، چهار هزار تن میلگرد A۳-۲۵، ۲۸، ۳۲ شرکت ذوب‌آهن اصفهان و ۱۱۵۰ تن سبد می‌لگرد A۳-۱۸-۲۸شرکت فولاد آلیاژی ایران روی تابلوی عرضه رفت.  دیروز، بیش از ۱۱۲ هزار تن انواع فرآورده‌های نفتی و پتروشیمی عرضه شد.  مهم‌ترین عرضه‌کنندگان تالار مذکور شامل مجتمع‌های پتروشیمی برزویه، بوعلی سینا، بیستون، تندگویان، خراسان، رازی، شیراز، فجر، فن آوران، کرمانشاه، مارون، نفت جی، فرساشیمی، پالایش نفت شیراز، پالایش نفت اصفهان، پالایش نفت تبریز و ایزوگام تبریز است.   لازم به ذکر است، محصولاتی که در این تالار عرضه شده نیز شامل انواع قیر، ارتوزایلن، اسید استیک، اسید ترفتالیک، اسید سولفوریک، الکیل بنزن خطی، اوره صنعتی، آرگون، جوش شیرین، عایق رطوبتی، کربنات سدیم، کریستال ملامین، گوگرد، لوب کات، منو اتیلن گلایکول و وکیوم باتوم است.  تالار صادراتی نیز شاهد عرضه ۴۰۵۰ تن انواع قیر شرکت‌های اصفهان قیر، پاسارگاد عایق پارس، فراشیمی روز، متین ساز فعال و نگین گام پارس بود.  
 
۱۸ درصد بازار مصرف عراق سهم ایران است
تسنیم: رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق بااشاره به اینکه ایران مزیت‌هایی برای تصاحب بازار مصرف عراق دارد گفت: در حال حاضر بیش از ۱۸ درصد بازار مصرف عراق سهم ایران است. سنجابی رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق با حضور در نشست خبری کنفرانس بین‌المللی فرصت‌های ویژه اقتصادی و تجاری ایران و عراق با بیان اینکه هر فرایندی که در آن کار تعریف شود، منجر به تولید محصول می‌شود، افزود: یکی از ضرورت‌های برگزاری این همایش توجه به این مساله است که کارآفرینی می‌تواند در کشور خلاصه نشود و به آن سوی مرزها تعمیم یابد. وی ادامه داد: با وجود پایانه تبادل کالا بین ایران و عراق و وجود 14 پایانه تبادل کالا و همچنین ذائقه مشترک بین این دو کشور می‌توانیم بخش عظیمی از صادرات این کشور را از آن خود کنیم.  رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق تاکید کرد: در حال حاضر حدود 10 تا 17 درصد بازار مصرف عراق از آن ایران است.  این در حالی است که ترکیه با مزیت بسیار کمتر  به نسبت ایران حدود 25 درصد بازار عراق را به خود اختصاص داده است. سنجابی بیان کرد: در 6 ماهه اول سال صادرات ایران حدود 17 درصد کاهش داشته است که این مساله شاید در نگاه اول صحت حرف ما مبنی بر افزایش واردات به عراق را تایید نکند اما کاهش 60 درصدی صادرات عراق از سایر کشورها نشان دهنده این موضوع است که در حال حاضر 18/5 درصد از بازار مصرف عراق در اختیار ایران است. 
 
بازار مسکن تا سه ماه آینده در رکود است
ایسنا:با توجه به پایین‌بودن قدرت خرید مردم و بالا‌بودن قیمت اوراق مسکن باید به کمک این بخش شتافت. ایرج رهبردرباره‌ افزایش قیمت تسهیلات بانکی طی هفته‌های اخیر اظهار کرد: این امر نشان‌دهنده‌ آن است که نیاز به تسهیلات بانکی در بازار مسکن وجود دارد و قدرت خرید مردم نسبت به قیمتی که در حال حاضر وجود دارد، پایین است. وی افزود: کمبود دربازار مسکن باید تامین شود و برای این امرمردم نیاز به تسهیلات بانکی دارند. رئیس کانون انبوه‌سازان تهران با بیان اینکه این میزان افزایش قیمت تا جایی که معقول باشد، قابل پذیرش است، تصریح کرد: با توجه به پایین‌بودن قدرت خرید مردم و بالا‌بودن قیمت مسکن باید به کمک این بخش شتافت. رهبر با اشاره به این‌که قیمت مسکن اگر گران‌تر هم شود بهتر است که اقدام برای خرید صورت گیرد، افزود: تغییری تا سه ماه آینده در بازار مسکن ایجاد نخواهد شد و رکود همچنان ادامه خواهد داشت. رئیس کانون انبوه‌سازان تهران در ادامه درباره‌ پرداخت وام 80 میلیون تومانی اظهار کرد: با تزریق منابع مالی جدید به بازار مسکن می‌توان توقع تغییر را در این بازار داشت. وی تاکید کرد: بانک‌ها با توجه به اعتباری که تخصیص می‌دهند و وسعت پرداخت آن می‌توانند در بازار مسکن تحول ایجاد کند ولی اگر پرداخت این میزان وام افراد کمی را شامل شود، نمی‌توان انتظار تحولی در این بخش داشت. رهبر گفت: باید دید در برگیری وام 80 میلیون تومانی چه میزان است.
مهدی حیدرپور

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی