سردبیرآزاداندیش


تشکر از شما بازدید کننده گرامی ، پایگاه نقدی بر اقتصاد ایران، در بخش باشگاه اقتصادی امروز خود برگزیده ترین اخبار اقتصادی ایران و جهان را منتشر می نماید.

تیتر اخبار

1- فعالیت تجاری در مرز مهران متوقف می‌شود

2- خداحافظی وانتی‌ها با بنزین 700 تومانی

3- ورود 220 هزار تن پارچه به کشور

4- افزایش سقف تسهیلات ۷۰۰ هزار مسکن مهر به بانک مرکزی رفت

5- فعالیت خیابانی کلیدسازان و سکوت شهرداری

6- تولید ۴۸۸ هزار دستگاه خودرو

جهت آگاهی از متن کامل اخبار به ادامه مطلب مراجعه نمایید


فعالیت تجاری در مرز مهران متوقف می‌شود

ایرنا: فرماندار مهران گفت: فعالیت تجاری در مرز بین‌المللی مهران به‌دلیل فرارسیدن عید سعید قربان به مدت یک هفته تعطیل خواهد شد. مراد ناصری روز پنجشنبه افزود: این تصمیم از سوی مقام‌های عراقی به‌مناسبت عید سعید قربان اعلام شده ولی دستگاه‌های اداری مستقر در مرز فعال بوده و به وظایف محوله خود می‌پردازند. وی ابراز کرد: این تعطیلی از 12 تا 18 مهر اعمال می‌شود و تجار ایرانی فعال در این مرز پس از پایان این ایام می‌توانند به فعالیت‌های خود ادامه دهند.فرماندار مهران با بیان اینکه تردد مسافر از مرز مهران بدون وقفه انجام می‌شود، ادامه داد: در ایام عرفه و عید قربان پایانه مسافری فعال بوده و تردد در این مرز به‌صورت روال عادی انجام می‌شود. ناصری تاکید کرد: با توجه به کاهش صادرات از سایر مرزهای غرب و شمال غرب کشور، مرز مهران به‌عنوان امن‌ترین مرز بیشترین صادرات کالا و تردد مسافر را به کشور عراق دارد. شهرستان مهران در 85 کیلومتری جنوب غرب استان ایلام بیش از 220‌کیلومتر مرز مشترک با عراق دارد. نزدیک به یک میلیارد دلار کالای ساخت ایران، سال 92 از راه این پایانه مرزی به عراق صادر شد.از ابتدای امسال نیز 837 هزار و 918 تن انواع کالا به ارزش 332‌میلیون و 416 هزار و 837 دلار کالا از مرز مهران به عراق صادر شد که در مقایسه با سال گذشته 14‌درصد افزایش نشان می‌دهد. 

خداحافظی وانتی‌ها با بنزین 700 تومانی

مهر:حسین‌ هاشمی در تشریح مهم‌ترین سیاست‌های در دست اجرای ابطال سهمیه‌های ویژه بنزین خودروها، گفت: با حذف ۶ میلیون کارت هوشمند سوخت در راستای ساماندهی مصرف بنزین از مجموع ۲۴ میلیون کارت هوشمند صادره در کشور مصرف بنزین یارانه‌ای در پنج ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۷ میلیون و ۳۰۰ هزار لیتر کاهش داشته است.معاون صنایع و انرژی ستاد مدیریت حمل‌ونقل و سوخت با اشاره به اینکه از سال ۹۱ مصرف بنزین روند افزایشی داشت و در آذر سال ۹۲ هم شاهد افزایش ذرات معلق در هوا بودیم که مجبور به اجرای این طرح شدیم، تصریح کرد: پس از بررسی شبکه تخصیص بنزین یارانه‌ای، به کارت‌های سوختی برخورد کردیم که متعلق به موتورسیکلت‌های سرقت‌شده، اسقاطی یا توقیف شده بود که تمامی این کارت‌ها تعیین تکلیف شدند.معاون ستاد سوخت با یادآوری اینکه از ابتدای سال پس از پالایش اطلاعات، ۱۰۰هزار کارت سوخت مربوط به موسسات اتومبیل کرایه در آژانس‌ها از سهمیه ماهانه ۳۰۰ لیتر به ۶۰ لیتر کاهش یافت، تبیین کرد: براساس گزارش نهادهای نظارتی، بخشی از کارت‌های سوخت صادر شده برای آژانس‌های کرایه اتومبیل در اختیار افرادی قرار گرفته است که هیچ نقشی در جابه‌جایی مسافر ندارند.این مقام مسئول با بیان اینکه هم‌اکنون بیش از ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار کارت سوخت با سهمیه ویژه برای وانت‌بار در کشور وجود دارد که بخش قابل‌توجهی از آنها در شبکه حمل و نقل عمومی فعال نیستند، تاکید کرد: بنابراین ضرورتی ندارد که سهمیه ویژه بنزین دریافت کنند. 

ورود 220 هزار تن پارچه به کشور

ایلنا: رئیس هیات‌مدیره انجمن صنایع نساجی از واردات ۲۲۰ هزار تن «پارچه» و ۲۵ هزار تن نخ بی‌کیفیت هندی به اندازه ۸ ماه مصرف کل کشور به جای «بدهی‌های نفتی» خبر داد و گفت: از ۲۲۰ هزار تن پارچه وارد شده ۵۰ هزار تن توسط یک شرکت و ۱۳۰ هزار تن از طریق قاچاق وارد کشور شده است. محمد مروج‌حسینی، رئیس هیات‌مدیره صنایع نساجی با اشاره به رکود در بازار «نساجی» گفت: انتظار می‌رفت که نیمه دوم سال همزمان با شروع فصل مدارس بازار کالاهای نساجی رونق گیرد اما با توجه به اینکه قدرت خرید مردم پایین آمده است این اتفاق نیفتاد.وی تورم انتظاری مردم را دلیل دیگر رکود در بازار نساجی عنوان کرد .مروج حسینی عرضه زیاد محصولات به‌دلیل سرازیرشدن کالاهای وارداتی را مهم‌ترین عوامل وخامت اوضاع بازار نساجی دانست و تصریح کرد: هندی‌ها بابت بدهی‌های نفتی خود مقادیر زیادی نخ و پارچه را روانه ایران کرده‌اند که این امر لطمات فراوانی به تولید داخلی وارد کرده است. وی خاطرنشان کرد: درحال حاضر برخی نهادها اقدام به واردات نخ و پارچه به‌جای بدهی نفتی هندوستان به ایران می‌کنند.رئیس هیات‌مدیره صنایع نساجی در این خصوص توضیح داد: ۴۵ درصد مطالبه نفتی ایران از هند به روپیه است و دولت و تصمیم‌گیران بابت بازگشت پول نفت به کشور خوشحالند اما در واقع به تولید داخل ضربه وارد می‌کنند. وی ادامه داد: این میزان است. 

افزایش سقف تسهیلات ۷۰۰ هزار مسکن مهر به بانک مرکزی رفت

تسنیم: قائم‌مقام وزیر راه و شهرسازی با یادآوری اینکه آخوندی یک ماه پیش برای افزایش سقف تسهیلات ۷۰۰ هزار مسکن مهر به بانک مرکزی نامه نوشت، گفت: ‌با توجه به دستور معاون اول رئیس‌جمهور موضوع افزایش سقف تسهیلات به کمیسیون اعتبارات بانک مرکزی رفت. احمد اصغری‌مهرآبادی اظهار کرد:‌ حدود یکماه پیش نامه افزایش سقف تسهیلات مسکن مهر به دولت ارسال شد و معاون اول رئیس‌جمهوری هم دستور خوبی در این رابطه با بانک مرکزی دادند که درخصوص افزایش سقف تسهیلات اقدام شود و اگر به جلسه مستقلی در دولت نیاز است-از سوی بانک مرکزی-اعلام شود. وی با تاکید بر این‌که افزایش سقف تسهیلات مسکن مهر به کمیسیون اعتبارات بانک مرکزی رفته است، تصریح کرد: با توجه به تاکید رهبر معظم انقلاب و رئیس‌جمهوری برای اتمام پروژه‌های مسکن مهر، امیدواریم این مساله حل شود و با افزایش سقف تسهیلات مسکن مهر قطعا پروژه‌ها به پایان برسد. وی با بیان اینکه افزایش سقف تسهیلات مسکن مهر شامل همه واحدهای نیمه‌تمام می‌شود، افزود:‌ افزایش سقف تسهیلات شامل حدود 700 هزار واحد نمی‌شود که ما پیشنهاد داده‌ایم میزان افزایش وام پنج میلیون تومان باشد. 

فعالیت خیابانی کلیدسازان و سکوت شهرداری

ایسنا: رئیس اتحادیه تعمیرکاران قفل و کلید گفت:‌ به‌رغم اینکه شغل کلیدسازی حساسیت بسیار بالایی دارد و با امنیت جان و مال مردم در ارتباط است، افرادی در کنار خیابان و به‌صورت غیرقانونی در این زمینه فعالیت می‌کنند اما شهرداری برای جمع‌آوری این افراد همکاری نمی‌کند.عباس شمیرانی با بیان این‌که در حال حاضر حدود 570 تا 600 واحد مجوزدار در صنف تعمیرکاران قفل و کلید داریم، گفت: در این بخش همانند دیگر اصناف، واحدهای غیر مجازی فعالیت می‌کنند که باید با آن‌ها برخورد شود. درحال حاضر حدود 600 واحد فاقد پروانه در این صنف فعالیت می‌کنند که بارها دراین زمینه گزارشاتی به شهرداری ارائه شده اما همچنان شاهد فعالیت آنها هستیم. شمیرانی تاکید کرد: با اداره اماکن نیز بارها مکاتباتی داشتیم تا در جمع‌آوری این واحدهای غیرمجاز همکاری کنند ولی اداره اماکن اعلام کرده که «فقط در مکان‌هایی که مسقف هستند می‌تواند ورود کند». بنابراین برخورد با این واحدها در این صنف به عهده شهرداری است. رئیس اتحادیه تعمیرکاران قفل و کلید در بخشی از سخنان خود اظهار کرد: از دیگر مشکلات این صنف صدور پروانه‌های یکساله است چون سال‌ها پیش تا شعاع حدود 450 متری از هر واحد صنفی در این بخش مجوز فعالیت جدید صادر نمی‌شد ولی با توجه به افزایش نرخ بیکاری، داشتن متقاضی زیاد و مسائل دیگر مجلس حدود نسبی برای صدور پروانه کسب را در این صنف برداشت که همین موضوع مشکلاتی را برای واحدهای صنفی ایجاد کرده است.وی ادامه داد: این مسائل باعث شده که افزایش قیمتی نیز در ارائه خدمات شاهد باشیم. 

تولید ۴۸۸ هزار دستگاه خودرو

فارس: سازمان بین‌المللی سازندگان وسایل نقلیه موتوری در جدیدترین گزارش خود در مورد تولید خودرو در جهان در سه ماهه دوم سال 2014 (بهار 93) اعلام کرد که تولید خودرو در ایران در این بازه زمانی نسبت به مدت مشابه سال گذشته 7/39 درصد افزایش یافته است.همچنین ایران بیشترین رشد تولید خودرو در این بازه زمانی را در میان کشورهای مورد بررسی در این گزارش از آن خود کرده است. پس از ایران اوکراین با رشد 6/30 درصدی و تایوان با رشد 5/16‌درصدی بیشترین رشد تولید خودرو در سه ماهه دوم 2014 را داشته‌اند.بیشترین کاهش رشد تولید نیز به مصر با کاهش 9/30 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته اختصاص یافت.بر اساس این گزارش، تولید خودرو در ایران در سه ماهه دوم امسال به 488 هزار و 69 دستگاه رسیده است که از این رقم 415 هزار و 306 دستگاه مربوط به تولید خودروهای سواری و 72 هزار و 763 دستگاه مربوط به خودروهای تجاری بوده است.ایران در سه ماهه دوم سال 2013 معادل 349 هزار و 369 دستگاه خودرو تولید کرده بود.بر اساس گزارش سازمان بین‌المللی سازندگان وسایل نقلیه موتوری، ایران به لحاظ تولید خودرو در میان خودروسازان جهان در این بازه زمانی در جایگاه نوزدهم قرار گرفته است.چین با تولید 11 میلیون و 783 هزار و 335 دستگاه خودرو بزرگ‌ترین خودروساز جهان در سه ماهه دوم 2014 شناخته شده است.پس از چین، آمریکا و ژاپن در جایگاه‌های دوم و سوم قرار گرفته‌اند.
مهدی حیدرپور
fhlsm,gdk

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی