سردبیرآزاداندیش


تشکر از شما بازدید کننده گرامی ، پایگاه نقدی بر اقتصاد ایران، در بخش باشگاه اقتصادی امروز خود برگزیده ترین اخبار اقتصادی ایران و جهان را منتشر می نماید.

تیتر اخبار

1- تولید روزانه 400 هزار بشکه نفت خام

2- جزئیات مصوبه جدید دولت درباره وام مسکن

3- واردات برنج ممنوع شد

4-افزایش 38درصدی واردات نفت هند از ایران

5- ورود طلای قاچاق تحت عنوان طلای ایرانی

6- احتمال چاپ اسکناس وجود دارد

جهت آگاهی از متن کامل اخبار به ادامه مطلب مراجعه نمایید


تولید روزانه 400 هزار بشکه نفت خام

ایرنا: مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران گفت: با توسعه طرح‌های در دست اجرا در میادین غرب کارون، تا دو سال آینده تا 400 بشکه در روز به ظرفیت تولید نفت خام کشور افزوده می‌شود. سبعلی کریمی روز چهارشنبه در سومین کنگره ملی توسعه نظام پیمانکاری با بیان اینکه سند چشم‌انداز که در اوایل دهه 1380 شمسی ابلاغ شد، در طی سال‌های گذشته مغفول مانده است، اظهار کرد: برنامه‌های راهبردی باید فارغ از تغییر دولت‌ها الزام‌آور باشند. مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران خاطرنشان کرد: برنامه‌محوربودن و برخورداری از افق روشن، لازمه توسعه صنعت است.کریمی در بخش دیگری از اظهارات خود با اشاره به وضعیت توسعه میادین مشترک، گفت: برای توسعه میدان مشترک آزادگان جنوبی در اوایل دهه 1380 پیمانکار خوبی انتخاب شد، اما به‌دلایلی با اینپکس (پیمانکار ژاپنی)در سال‌های پس از 1384 رفتار خوبی نشد.مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران افزود: اگر آن پیمانکار در این میدان مشغول فعالیت می‌شد قطعا در وضعیت بهتری قرار داشتیم.کریمی با تاکید بر اینکه زنگنه به وعده‌های خود عمل می‌کند، گفت: وزیر نفت در برنامه خود، اولویت را به توسعه میادین مشترک داد و براین اساس طرح‌های وزارت نفت، غربالگری و اولویت‌بندی شدند. حمیدرضا طیبی، رئیس جهاد دانشگاهی نیز گفت: از جمله بخش‌هایی که در آن استراتژی مشخصی نداشته‌ایم مربوط به تولید دکل‌های حفاری در داخل کشور است. 

جزئیات مصوبه جدید دولت درباره وام مسکن

مهر: هیات وزیران دیروز در جلسه‌ای به ریاست حسن روحانی، رئیس‌جمهوری در راستای تحقق قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن، تصویب کرد که سالانه به ۳۰۰ هزار نفر به مدت شش سال متوالی تسهیلات بانکی اعطا ‌شود.هدف از این مصوبه، احیا، نوسازی و بهسازی مسکن در بافت‌های فرسوده، ناکارآمد و سکونت‌گاه‌های غیررسمی، تأمین مسکن گروه‌های کم‌درآمد و زوج‌های جوان عنوان شده است. در چارچوب این مصوبه، میزان سقف تسهیلات تأمین مسکن در کلانشهرها 500 میلیون ریال، مراکز استان‌ها و شهرهای بالای 200 هزار نفر جمعیت 400 میلیون ریال و سایر شهرها 300 میلیون ریال تعیین شد.همچنین 9 درصد از سود تسهیلات مسکن پیش گفته برعهده دولت خواهد بود. میزان سقف تسهیلات ودیعه اسکان موقت ساکنین در بافت‌های فرسوده و سکونت‌گاه‌های غیررسمی در کلانشهرها 200 میلیون ریال، مراکز استان‌ها و شهرهای بالای 200 هزار نفر 150 میلیون ریال و سایر شهرها 100 میلیون ریال است که 10 درصد از سود این تسهیلات برعهده متقاضی می‌باشد: تعداد تسهیلات مورد نیاز ودیعه مسکن در هر سال 60 هزار واحد و درمجموع تا پایان برنامه ششم 360 هزار واحد است. با تصویب هیات دولت، اعتبار لازم برای مقابله با روند فزاینده و شدت وقوع پدیده‌هایی نظیر گرد و غبار و خشکسالی، حفاظت از تالاب‌ها و دریاچه‌های کشور، احیاء و پایش آن در اختیار سازمان حفاظت محیط زیست قرار گرفت. پروتکل اصلاحی لایحه موافقتنامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری ترکیه در زمینه استفاده مشترک از دروازه‌های مرز زمینی اسندره و سرو از دیگر مصوبات جلسه روز چهارشنبه هیأت وزیران بود. 

واردات برنج ممنوع شد

ایسنا: نایب‌رئیس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران اعلام کرد: واردات شکر و برنج برای تنظیم بازار داخلی توسط دولت ممنوع شده است. محمدرضا صفا اظهار کرد: ممنوعیت واردات شکر توسط دولت برای ایجاد تعادل در بازار و کمک به تولید کارخانه‌های داخلی است.وی افزود: کارخانه‌های داخلی نمی‌توانند به‌طور کامل نیاز بازار را تامین کنند و واردات، لازمه بازار داخلی است اما درحال حاضر به اندازه ظرفیت بازار، موجودی شکر داریم و نیاز به واردات مجدد نیست.صفا با بیان اینکه میزان نیاز بازار برای واردات، پایان هر سال محاسبه و اعلام می‌شود، خاطرنشان کرد: واردات شکر عمدتا توسط شرکت بازرگانی دولتی از کشورهای آمریکای لاتین و با ارز مبادله‌ای صورت می‌گیرد. نایب‌رئیس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی ایران اظهار کرد: واردات برنج هم مانند شکر برای تنظیم و تعادل در بازار انجام می‌شود. تفاوت واردات برنج با شکر این است که واردات برنج به‌طور کامل در اختیار بخش خصوصی قرار گرفته است.در تیرماه امسال علیرضا اشرف، عضو هیات‌مدیره انجمن صنفی صنایع قند و شکر اعلام کرده بود با توجه به موجودی حدود یک میلیون و 300 هزار تنی قند و شکر در کشور و تولید این محصول به همین میزان در سال جاری، دولت باید از ادامه واردات این محصول جلوگیری کند.به گفته وی موجودی قند و شکر در انبارهای کارخانه‌ها و واردات آنها به اضافه میزان واردات دولت به حدود یک میلیون و 300 هزار تن می‌رسد. 

افزایش 38درصدی واردات نفت هند از ایران

تسنیم: آمارهای تانکری به دست آمده از منابع تجاری نشان می‌دهد که واردات نفت هند از ایران در ۹ ماهه نخست امسال به دلیل کاهش تحریم‌های غرب، ۳۸ درصد رشد داشته است. به گزارش  رویترز براساس آمارهای تانکری، هند، بزرگ‌ترین مشتری نفت ایران پس از چین، روزانه حدود 267 هزار و 800 بشکه نفت از ایران وارد کرد که تا حدی ناشی از افزایش قابل توجه خرید نفت از ایران در سه ماهه ابتدایی سال به دلیل کاهش تحریم‌های غرب بود.بر اساس آمارها، واردات ماهیانه نفت هند از ایران در ماه سپتامبر برای اولین‌بار از ماه ژوئن تاکنون کاهش یافت و به 241 هزار و 400 بشکه در روز رسید که نسبت به ماه قبل و یک سال قبل به ترتیب 7/11 و 5/18 درصد کاهش داشت.طی بازه زمانی آوریل تا سپتامبر، یعنی نیمه اول سال مالی هند، این کشور حدود 223 هزار و 400 بشکه در روز از ایران نفت خرید که 35 درصد بیشتر از مدت مشابه سال قبل بود.شرکت مانگالور در ماه سپتامبر بزرگ‌ترین مشتری نفت ایران بود و پس از این شرکت دولتی، شرکت خصوصی اسار اویل قرار داشت. مانگالور و اسار اویل تنها واردکنندگان هندی‌ای هستند که به‌صورت منظم از ایران نفت وارد می‌کنند.این گزارش حاکی از آن است، که سهم نفت ایران از کل واردات نفت هند در نه ماهه نخست امسال حدود 7 درصد بود، درحالی که این رقم در سال گذشته 9/4 درصد بوده است. 

ورود طلای قاچاق تحت عنوان طلای ایرانی

اقتصادآنلاین: رئیس‌پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز پلیس آگاهی ناجا، اعلام کرد: به‌تازگی مشاهده شده که برخی از تولیدکنندگان داخلی علامت تجاری اختصاصی خود را در خارج از کشور بر روی طلاجات خارجی حک کرده و به صورت قاچاق وارد کشور می‌کنند و تحت عنوان طلای ایرانی در داخل کشور به فروش می‌رسانند.سردار زمانیان درخصوص قاچاق طلا به کشور گفت: افزایش و یا کاهش قیمت جهانی طلا، تاثیرگذار بر بازار طلای ایران است و طلا در کشورمان از سال‌ها پیش به عنوان یک کالای سرمایه‌ای محسوب می‌شده و خریداران نیز به دنبال آن بودند که بخشی از سرمایه خود را صرف خرید این کالای گرانقیمت کنند.

وی تصریح کرد: طی سال‌های اخیر از آنجا که هزینه ساخت ، 20 تا 30 درصد قیمت طلا است، بنابراین طلا  کارکرد خود را به عنوان یک سرمایه از دست داده است. زمانیان با اشاره به اینکه قیمت اجرت طلای خارجی نسبت به ایرانی، پایین‌تر است، خاطرنشان کرد: استقبال مردم از طلای خارجی به دلیل آن است که تولیدکنندگان نتوانسته‌اند سلیقه مشتری را تامین کنند و از طرفی، قیمت اجرت طلا را در حد توان مشتری نگه نداشته‌اند. وی درخصوص عوامل موثر بر قاچاق طلا گفت: از آنجا که طلا از کالاهایی است که ارزش‌افزوده به آن تعلق می‌گیرد و این ارزش تاثیر زیادی بر افزایش قیمت دارد پس قاچاق آن به‌صرفه است. 

احتمال چاپ اسکناس وجود دارد

یک کار‌شناس اقتصادی از احتمال چاپ اسکناس به دنبال کاهش بهای نفت خبر داد. بایزید مردوخی با اشاره به کاهش قیمت نفت در بازار جهانی و تاثیر آن بر بودجه سال‌جاری، گفت: با توجه به اینکه بودجه امسال با نفت بشکه‌ای ۱۰۰ دلار بسته شده و درحال حاضر به حدود 85 دلار رسیده است، به‌طور حتم دولت با کمبود بودجه مواجه خواهد شد.بنا به گفته وی این کاهش قیمت نفت موجب خواهد شد که هزینه‌های ارزی واردات کالاهای اساسی، واسطه‌ای و کالاهای سرمایه‌ای جهت سرمایه‌گذاری تولیدی با مشکل روبه‌رو می‌شود. مردوخی همچنین به کسری بودجه و چالش‌های پیش روی دولت در آینده اشاره کرد و بیان داشت:دولت به طور حتم در پرداخت حقوق، دستمزد و خرید کالا‌ها و دیگر خدماتی که به آن نیاز دارد نیز با مشکل مواجه خواهد شد و جدای از آن بازپرداخت بدهی‌های دولت به پیمانکاران و مشاوران هم بیش از گذشته تشدید می‌شود. این کار‌شناس اقتصادی با بیان این مطلب که طبق پیش‌بینی‌ها نفت از قیمت فعلی هم پایین‌تر خواهد آمد، تصریح کرد: این مساله مدیریت بودجه‌ای را مشکل‌تر می‌کند اما غیرممکن نیست و دولت توانایی مدیریت هزینه‌هایش را دارد اما احتمال توسل دولت به چاپ اسکناس وجود دارد.مردوخی در پاسخ به این سوال که آیا چاپ اسکناس در تناقض با سیاست مهار تورم دولت نیست؟ گفت: غیر از این چاره‌ای وجود ندارد.
مهدی حیدرپور

fhlsm,gdk

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی