سردبیرآزاداندیش

 پرونده قضایی مهدی هاشمی در حالی هفته گذشته به اجرا در آمد که می‌توان آن‌را یکی از سیاسی‌ترین پرونده‌ها طی سال‌های اخیر خواند. سیاسی از آن جهت که ایشان فرزند یکی از مهم‌ترین سیاست‌مداران ایرانی است، علاوه بر این وی را به‌عنوان یک متهم با اتهامات اقتصادی و سیاسی متناقض با آرمان‌های انقلاب اسلامی طی یک دهه گذشته می‌دانند. در این خصوص پرونده مهدی هاشمی مهرماه 91 به جریان افتاد و سرانجام دادگاه انقلاب اسلامی مهدی هاشمی رفسنجانی را در تاریخ 21خرداد 1394به جرم‌های اختلاس، ارتشاء و مباحث امنیتی به 10 سال زندان محکوم کرد و مهدی هاشمی 18مرداد سالجاری پا به زندان اوین گذاشت تا اجرای حکم حبس 10ساله‌اش آغاز شود.

درتکمیل مقدمه عنوان شده بایستی به این نکته اشاره کرد که: فرزند 46ساله آیت‌اله هاشمی پس از یک دوره 21ماهه بازداشت و بازجویی و دادگاه، به حبس 10ساله محکوم شد. سخنگوی قوه قضائیه درباره جزئیات این حکم گفته بود: مهدی هاشمی درخصوص جاسوسی تبرئه شد اما در مورد اختلاس، طبق قانون اگر چنانچه توأم با جعل باشد، مجازات بین هفت تا 10 سال است اگر بدون جعل باشد، بین پنج تا 10 سال خواهد بود. طبق ماده 134 قانون مجازات اسلامی حاکم موظف است که 10 سال را بدهد در مورد رشوه نیز طبق قانون اگر کسی از مبلغی بالاتر رشوه گرفته باشد ازپنج سال تا10سال مجازات می‌شود که براساس ماده 134 قانون مجازات اسلامی 10 سال در نظر گرفته می‌شود.

مسائل امنیتی نیز بین دو سال تا پنج سال است که طبق این ماده قانونی باید اکثریت مجازات در نظر گرفته شود در مقام اجرا، یکی از این‌ها که بالاتر است اجرا می‌شود یعنی عملا 10 سال اجرا خواهد شد. اما مخالفان هاشمی مهم‌ترین جرم نابخشودنی مهدی را نقش او در حوادث سال 88 می‌دانستند، توضیحات اژه‌ای درباره حکم صادره، چیزی غیر از این القائات را نشان می‌داد. براساس توضیحات اژه‌ای درباره محکومیت امنیتی مهدی هاشمی، به نظر می‌رسد او در این‌باره تنها به اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم محکوم شده و از سایر اتهامات نظیر تبلیغ و اقدام علیه امنیت ملی تبرئه شده است.

اما تحلیل خود مهدی هاشمی از ماجرا، با تحلیل‌های منتقدان تفاوت دارد و افراد نزدیک به مهدی هاشمی هم در تایید این نگاه، این‌گونه استدلال می‌کردند که اگر به پرونده او نگاه سیاسی وجود نداشت، اتهامات مربوط به دهه 70، پس از حوادث سال 88 تازه مورد بررسی قرار نمی‌گرفت. حال وی پس از یک دوره 21ماهه بازداشت و بازجویی و دادگاه، به حبس‌10ساله محکوم شد. در این بین وی با صدور بیانیه‌ای، خود را برای تحمل حکم قضایی به زندان اوین معرفی کرد. در این بیانیه آمده است بسمه تعالی »ملت بزرگ و فهیم ایران« اکنون که بر اساس حکم محاکم قضائی برای تحمل کیفری که آن را عادلانه و قانونی ندانسته بلکه اغراض سیاسی را در آن عامل اصلی می‌دانم، مهیا گشته‌ام به‌عنوان یک عضو خانواده بزرگ انقلاب اسلامی که همواره در خدمت انقلاب و نظام جمهوری اسلامی بوده و خواهم بود، بار دیگر درخواست خود را که از روز نخست دادگاه اعلام داشتم تکرار می‌کنم. بمنظور صیانت و دفاع ازحیثیت و شخصیت مبارز و نستوه،‌ خستگی ناپذیر، یاردیرین و وفادار حضرت امام خمینی (ره) و همراه وفادار همیشگی مقام معظم رهبری، پدر مظلوم و بزرگوارم، با توجه به عدم پذیرش خواست اینجانب مبنی بر علنی برگزار‌شدن دادگاه، باردیگر ‌درخواست اجازه پخش کامل و بدون حاشیه کلیه جلسات محاکم این جانب از صدا و سیمای جمهوری اسلامی را داده‌ و امیدوارم که این تقاضا مورد پذیرش واقع شود. به‌خوبی می‌دانم که این اقدام از سوء‌ استفاده‌ افراد افراطی و مغرض در ضربه‌زدن به یکی از ارکان نظام جمهوری اسلامی پیشگیری خواهد کرد. مهدی هاشمی بهرمانی.

در پایان نگارنده "مهدی حیدرپور"معتقداست، دو نکته در مورد این پرونده قابل تامل است اول این هیاهوی رسانه‌ای برای به دادگاه کشاندن مهدی هاشمی، بر مبنای حوادث انتخابات 88 بود، اما رای نهایی تکیه بر مفسده اقتصادی و رشوه دارد. دوم اینکه شائبه‌ای وجود دارد که این حوادث به تخریب یار امام و رهبری، آیت‌اله هاشمی رفسنجانی منجر شود.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی