سردبیرآزاداندیش

کاندیدای‌پوششی

زنگ انتخابات ریاست‌جمهوری دوازدهم در حالی زده شده که فضای سیاسی کشور در این کارزار با راهبردی تازه روبرو شده است. استراتژی که در انتخابات‌های گذشته شاهد آن نبودیم. (نامزد پوششی، یا همان نامزد مکمل) استراتژی است که این روزها مورد استفاده دو جریان اصلاح‌طلب و اصول‌گرا قرار گرفته است. این دو جریان سیاسی تصمیم گرفته‌اند برای حمایت از نامزد نهایی خود، نامزدهای حمایتی را وارد صحنه رقابت کنند. دراین بین اصول‌گرایان برای شکست‌دادن روحانی با چندین نامزد وارد انتخابات شده‌اند.

اینگونه به‌نظر می‌رسد استراتژی اصول‌گرایان این است که این چند نامزد شمشیر را بر‌ای روحانی از رو ببندند و در مناظره‌ها بر او بتازند. بعد از مناظره‌ها هم به نفع یک یا دو نامزد اصول‌گرا از صحنه خارج شوند.

 بعد از مشخص‌شدن این راهبرد، اصلاح‌طلبان هم تصمیم گرفتند فردی را به کمک روحانی بفرستند. اصلاح‌طلبان و اعتدالیون با این استدلال که باید روحانی را در برابر خیل اصول‌گرایان از تنهایی خارج کنیم، جهانگیری را وارد صحنه رقابت کردند. به‌عبارتی دیگر بایستی گفت: در حالی که شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان به‌صورت رسمی آقای حسن روحانی را به عنوان کاندیدای نهایی این جناح در انتخابات دوره دوازدهم ریاست‌جمهوری برگزیده است، اما دیدگاه دیگری نیز مطرح بوده که تاکید برحضور کاندیدای دیگری درکنار آقای روحانی دارد.

این‌کاندیدای پوششی نقش پشتیبان و حمایت‌کننده از روحانی در انتخابات را برعهده خواهد داشت. در چنین شرایطی کمپین انتخاباتی آقای روحانی در مواجهه با هجوم تبلیغاتی کاندیداهای رقیب و رویارویی با شرایط پیش‌بینی نشده در موقعیت بهتری قرار خواهد گرفت. درابتدا چنین نظری نه توسط آقای حسن روحانی و نه از سوی نزدیکانش مورد قبول واقع نشد اما پس از اقدامات مجاب‌کننده شورای عالی سیاستگذاری درآخرین دقایق روز پایانی ثبت نام، اسحاق جهانگیری به‌عنوان کاندیدای مکمل و پشتیبان از رئیس‌جمهور ثبت‌نام کرد که به نظر می‌رسد با این اقدام، امکان دفاع بیشتر از گفتمان و عملکرد دولت وجود دارد. همچنین امکانات برای فعالیت‌های تبلیغاتی در انتخابات بیشتر خواهد شد.

ضمن اینکه سازمان رای آقای روحانی منسجم‌تر از گذشته عمل خواهد کرد. سرانجام از میان آقایان ظریف، زنگنه و جهانگیری، از آنجا که اسحاق جهانگیری جانشین رئیس دولت در کابینه بود و فرماندهی ستاد اقتصاد مقاومتی را نیز بر‌عهده داشت و دارای مسئولیتی فرابخشی بود و به همه مسائل و مشکلات دولت اشراف کافی دارد، درنتیجه به‌عنوان کاندیدای پوششی معرفی گردید. اما سئوالی که در این میان مطرح است این معناست که چرا اصول‌گرایان و اصلاح‌طلبان این استراتژی و راهبرد را برای خود انتخاب کردند و چرا در انتخابات گذشته از این راهبرد استفاده نمی‌کردند؟ معرفی این نامزدها به این دلیل است که دو جریان سیاسی به‌خوبی این معنا را درک کرده‌اند که مناظره‌های انتخاباتی تاثیر فراوانی در رای مردم دارد.‌ دو انتخابات ریاست‌جمهوری سال 88 و 92 که در آن نامزدهای انتخابات مناظره‌های داغی با یکدیگر داشتند، تاثیر بسیاری در رای مردم داشت.

در انتخابات ریاست جمهوری سال 92 در حالی که محمد باقر قالیباف شهردار تهران بر اساس نظرسنجی‌ها شانس اول پیروزی در انتخابات بود در نهایت بعد از مناظره‌ها و درخشش حسن روحانی، مردم نظر خود را تغییر دادند و در 24 خرداد سال 92 به حسن روحانی رای دادند. همین مسائل باعث شده است تا دو جریان تلاش کنند به نامزدهای اصلی و پوششی فاتح انتخابات ریاست‌جمهوری دوازدهم باشند.

در پایان و به نظر نگارنده"مهدی حیدرپور"اصولگرایان درحالی از این اقدام آقای روحانی و اصلاح‌طلبان در معرفی کاندیدای پوششی انتقاد می‌کنند که خود نیز از همین روش در انتخابات پیش رو بهره می‌برد. به نظر می‌رسد سازمان انتخاباتی آنان از حضورکاندیداهای تهاجمی آسوده خاطر بوده و هدف‌های مشخصی برای تخریب همه‌جانبه دولت دارد. اصولگرایان گمان می‌کردند که روحانی به تنهایی از پس این حجم از تخریب‌ها و هجمه برنخواهد آمد. حالا با دیدن این اقدام به موقع از سوی رئیس‌جمهور شوکه شده‌اند. بدیهی است با توجه به اهمیتی که این تصمیم در موانع تبلیغاتی و تهاجمی اصولگرایان داشته در نتیجه کاندیدای پوششی و انتخاب اسحاق جهانگیری تاثیرگذاری خوبی بر سازمان رای اصلاح‌طلبان و میزان رای روحانی خواهد گذاشت.

نظرات  (۱)

سلام.خداقوت

باتشکر. این مطلب در گلستان بلاگ منتشر شد

http://golestanblog.ir/%da%a9%d8%a7%d9%86%d8%af%db%8c%d8%af%d8%a7%db%8c%e2%80%8c%d9%be%d9%88%d8%b4%d8%b4%db%8c/

موید باشید

یاعلی. التماس دعا

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی