سردبیرآزاداندیش

فرصتی‌برای‌ورود‌زنان ‌به‌کابینه‌ی‌دولت‌دوازدهم

به‌رغم اینکه تعداد زنان در سطوح عالی مدیریتی، کم بوده، اما نام‌های ماندگاری در این حوزه وجود دارد. در مجلس‌های گذشته بانوانی بودند که عملکرد بسیار خوبی داشتند. در سطوح معاونان و مشاوران رئیس‌جمهوری نیز کارنامه خوبی از زنان بر جای مانده است. حال محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت، هفته‌ی گذشته اعلام کرد که در کابینه‌ی جدید بحث جنسیت مطرح نیست و شایسته‌سالاری مهم‌ترین ملاک آقای روحانی خواهد بود. در این بین برخی معتقدند نباید دغدغه‌ی امروز زنان حضور در کابینه باشد و باید مشکلات این عرصه به‌صورت ریشه‌ای حل و فصل شود.

 در واقع حل و فصل ریشه‌ای مشکلات این عرصه تنها به کابینه مختص نیست. یکی از عوامل مهم این موضوع در بستر اجتماعی درجریان است.

بارها به این نکته اشاره شده که بحث زنان را در دو سطح باید بررسی و معضلات آن را حل و فصل کرد. یک سطح آن در موضوع کابینه و مدیریت است و بخش دیگر آن نیز در جامعه و بستر اجتماعی است. برای تغییر و تحول بستر اجتماعی در این عرصه، نیازمند زمان هستیم، اما این بدین معنی نیست که اکنون باید از تلاش برای حضور زنان شایسته در کابینه فروگذاری کنیم و مسئله‌ی حضور در سطوح عالی مدیریتی را فراموش کنیم.

اگر امروز موفق نشویم از این فرصت پیش‌‌آمده استفاده کنیم ممکن است عقبگرد بزرگی در عرصه‌ی زنان رخ دهد. فراکسیون زنان نیز معتقد است که باید کارهای ریشه‌ای در سطح جامعه صورت بگیرد، ولی در عین حال تلاش برای این موضوع نیز به‌صورت همزمان باید انجام شود. نکته‌ی قابل تامل اینکه‌: به‌رغم انتقاداتی که برخی به مدیریت زنان در جامعه دارند و همچنان به مدیریت دکتر ابتکار وارد می‌کنند، اما زحمات بسیار زیادی در حوزه‌ی محیط زیست صورت گرفته است.

متاسفانه در مورد مدیریت زنان، همیشه »نیمه‌ی ‌خالی« لیوان دیده می‌شود. خانم ابتکار عملکرد بسیار خوبی داشته است که تنها کاستی‌ها در رسانه‌ها مطرح شده است. در معاونت میراث فرهنگی و معاونت زنان نیز کارنامه‌های بسیار خوبی از بانوان به چشم می‌خورد. در عرصه‌ی مدیریتی فعلی، وزیر نفت خواستار این شده است که از بانوان استفاده بیشتری در این وزارتخانه شود، چرا که او به بانوان میدان داد و ثمره‌ی آن را نیز مشاهده کرد.

در وزارت کار و وزارت راه نیز مواردی از این دست مشاهده می‌شود. به نظر می‌رسد اگر فرصت و میدان رقابت سالم در اختیار زنان قرار بگیرد، آنها می‌توانند خود را ثابت کنند. البته این موضوع نیازمند زمان است. متاسفانه از نظر سطح توسعه‌ی سیاسی زنان و حضور آنها در عرصه‌های مدیریتی، فاصله بسیاری تا توسعه داریم که نیازمند توجه ویژه آقای روحانی به این مسئله است. اما بر کسی پوشیده نیست زنان توانمندی هستند که پذیرش مسئولیت در همه‌ی وزارتخانه‌ها را دارند، اما برخی از این وزارتخانه‌ها هستند که مدیران توانمندی در آن حضور دارند و نه‌تنها دولت، بلکه مردم نیز از عملکرد آنها راضی هستند.

بنابراین نمی‌توان گفت مدیر یک وزارتخانه که عملکرد مثبتی هم داشته تغییر کند و از زنان استفاده شود. نمونه‌ی آن وزارت فرهنگ و ارشاد است که آقای صالحی امیری به‌نظر می‌رسد عملکرد خوبی داشته و او باید در این مسئولیت باقی بماند، اما وزارتخانه‌هایی مانند ارتباطات، آموزش و پرورش، کار و رفاه اجتماعی و وزارت علوم، جاهایی هستند که پتانسیل‌های بهتری را برای حضور بانوان در اختیار دارند. امید می‌رود در کابینه‌ی آینده از زنان استفاده شود. تلاش‌هایی نیز در این زمینه صورت گرفته است. یکی از مطالبات جدی ما این است که هم در سطح وزرا و هم در سطح معاونان تمام وزارتخانه‌ها از بانوان استفاده شود.

درپایان نگارنده مهدی حیدرپورمعتقداست:باید توجه داشت اگر تنها بخش معاونت حوزه زنان به زنان داده شود، کافی نیست و در بقیه‌ی سطوح نیز بانوان کشور این توانایی را دارند که مشغول به کار شوند و عملکرد مثبتی را از خود به نمایش بگذارند. حضور بانوان در سطوح مدیرکل‌ها، مدیریت‌های میانی، استانداران، فرمانداران و روسای دانشگاه‌ها نیز مطالبه‌ی دیگری است که فراکسیون زنان مجلس از رئیس‌جمهور دارد. امید است موفق شویم در تمامی سطوح از مدیریت زنان بهره بگیریم.


کانال رسمی مشتریان وفادار ایران خودرو افتتاح شد

با عضویت در این کانال از مزایای فوق العاده آن برخوردارشوید.

https://telegram.me/ADV1018





نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی