سردبیرآزاداندیش

همانگونه که شما خواننده فهیم می‌دانید حوادث و اتفاقاتی که طی سال‌های اخیر رخ داده، سبب شده تا شکافی عمیق میان دولت و ملت ایجاد شود که ترمیم این شکاف در مدت زمان باقی مانده، عملا نشدنی به‌نظر می‌رسد. یکی از اصلی‌ترین دلایلی که در خصوص این شکاف می‌توان ذکر کرد، عدم وفای‌به‌عهد در مسوولان است. براساس توصیه قرآن‌کریم، وفای‌به‌عهد از اهمیت زیادی برخوردار است و می‌تواند ترمیم‌کننده روابط باشد.

با این وجود مسوولان دولتی که از شرایط اقتصادی کشور و نارضایتی‌های مردم‌ آگاهند، زیاد حرف می‌زنند و کمتر عمل می‌کنند. در زمانی که کشور شدیدترین تحریم‌ها را تجربه می‌کند و وضعیت ناپایدار اقتصادی وجود دارد، اینکه یک مسوول مدام وعده‌های اقتصادی دهد و از اصلاح وضع معیشت مردم سخن بگوید امری ناشدنی ‌است. وقتی این مسوول نتواند به وعده خود عمل کند، نقض عهد کرده ‌و همین نقض عهد ‌اعتماد را در مردم زایل می‌کند و بر افزایش شکاف‌ها دامن می‌زند.

 در این بین برخی معتقدند شرایط فعلی جامعه و مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم باعث بروز ناامیدی نسبت به آینده و به‌خصوص انتخابات شده است و بر این مبنا شاهد حضور مردم در پای صندوق‌های رای نخواهیم بود. اما بر کسی پوشیده نیست که: انتخابات مجلس پیش‌رو از جهاتی بسیار سرنوشت‌ساز است چرا‌ که از‌ سویی متاثر از اتفاقات اخیر و ناآرامی‌های هفته آخر آبان و از سوی دیگر محل رقابت جریان اصلاحات و اصولگرایان است. ازسویی دیگر مردم به‌خوبی می‌دانند که بالاخره مجلس یکی از ارکان نهادی است.

از همین‌رو فرصت حضور در انتخابات و تعیین سرنوشت 4ساله قانونگذاری در کشور که به وسیله نمایندگان مردم انجام می‌شود را از دست نمی‌دهند. در این بین اصلاح‌طلبان که به پشتوانه عملکرد موفق 8 سال خود در اداره امور کشور همواره داعیه تصدی مناصب اجرایی و انتخابی کشور را داشتند؛ امروز با مسئله مهمی به نام ریزش سرمایه اجتماعی مواجه‌اند که بخش اعظمی از آن به‌دلیل ضعف عملکرد دولت مورد حمایت در حوزه‌های اقتصادی، معیشتی و اجتماعی مردم بوده است.

از این ‌رو قاطبه اصلاح‌طلبان به این امر معترف‌اند که دولت حسن روحانی به‌جز ضرر، زیان، کاهش سرمایه اجتماعی و از دست رفتن اعتماد عمومی به اصلاح‌طلبان چیزی در بر نداشته است. با این حال از آنجایی که اصلاح‌طلبان برای حمایت از روحانی مردم را به پای صندوق‌های رای کشیدند، امروز مردم از آنها پاسخ می‌خواهند. هرچند که برخی ضعف عملکردها در فراکسیون امید نیز بر ناکارآمدی‌های دولت دامن زد و روی هم رفته نگاه مردم به دولت و جریان حامی را تغییر داد.

با این‌همه به‌نظر می‌رسید که می‌توان با صداقت و شفافیت شرایط موجود را برای جامعه توضیح داد و آنها را به آینده‌ای خوب و بهتر امیدوارتر کرد، اما تصمیم اخیر سران قوا در افزایش 3 برابری قیمت بنزین و اجرای آن به دست دولت، به مثابه آخرین میخی است که می‌شد بر اعتماد عمومی نسبت به اصلاح‌طلبان کوبید. حتی با اینکه اصلاح‌طلبان جزو نخستین کسانی بودند که این اقدام را محکوم کرده و در مذمت آن صحبت کردند، اما بازهم تبعات این مسئله و ناآرامی‌های اخیر گریبان‌گیر اصلاح‌طلبان شد.

چرا‌که کمتر از 3 ماه به برگزاری انتخابات مجلس یازدهم زمان باقی مانده و قطعا اصلاح‌طلبان نیز برای حضوری قدرتمند برنامه‌ریزی کرده‌اند، اما ریزش سرمایه اجتماعی به‌حدی بوده که اگر در خوشبینانه‌ترین حالت نیز شورای نگهبان نامزدهای اصلاح‌طلب را تایید صلاحیت کند، بازهم مشکل اصلی یعنی مشارکت مردمی و حمایت از اصلاح‌طلبان به‌قوت خود باقی است. هر‌چند‌ اصلاح‌طلبان همچنان به تغییر وضعیت و بازگشت سرمایه اجتماعی امیدوارند.

در پایان نگارنده مهدی حیدرپور معتقد است: جریان اصلاحات که همواره محوریت مطالبات مردم را بر‌عهده داشته تا حد امکان درصدد رفع مشکلات مردم و راهکارهایی برای خروج از شرایط فعلی جامعه ارائه داده است. حال اگر عوامل و مشکلاتی باعث بروز نارضایتی شده باید مقصر آن را در جای دیگری جستجو کرد. مگر همه اتفاقاتی که رخ داده و موجبات نارضایتی مردم را فراهم آورده تقصیر اصلاح‌طلبان بوده که حالا مردم از اصلاح‌طلبان ناامید شوند؟ چنین رویکردهایی القائات خوبی نیست. هیچ‌کس منکر مشکلات پیش‌ آمده نیست، اما باید دید سهم اصلاح‌طلبان در این مشکلات چقدر بوده و به چه اندازه می‌توانستند تاثیرگذار باشند که همه اینها قابل بحث است. معتقدم مردم باید با قوت و قدرت بدون این دغدغه‌‌ها در انتخابات مجلس شرکت کنند و شایسته‌ترین اشخاص را برای نمایندگی انتخاب کنند. البته ممکن است عده‌ای اتفاقات پیش آمده در کشور را به جریان اصلاحات نسبت دهند و اینگونه القا کنند که مردم از اصلاح‌طلبان بریده‌اند تا صرفا خودشان در انتخابات حاضر شوند و مردم به آنها رای دهند. این سیاست جریان مقابل است که مردم را در مقابل اصلاح‌طلبان قرار دهد، اما مردم اینگونه نیستند و بازهم در انتخابات نشان خواهند داد که حداقل در شهرهای بزرگی مثل تهران اقبال عمومی به سمت و سوی کدام جریان سیاسی است؟ این امید وجود دارد که اصلاح‌طلبان با عملکردهای خود و بیان شفاف و صادقانه با مردم بازهم مورد حمایت جامعه قرار گیرند. هر‌چند که ممکن است این حمایت به قاطعیت دوره گذشته در سال 94 نباشد، اما بازهم اصلاح‌طلبان پیروز انتخابات خواهند بود.

اینستاگرام 

گروه مردمی نقد ما را دنبال کنید

با کلی نقد های روز و به حق مردم در برابر مسئولین بی کفایت

https://www.instagram.com/naghdema/

نظرات  (۹)

هموطنان عزیز! من وضع مالی ام بد نیست ولی حدود سه هفته است که حتی نیم کیلوگوجه هم نخریده ام. اگرهمه متحد بشیم و حداقل این طور چیزها را که فاسدشدنی است نخریم،مطمئن باشین ارزون میشه. مقصرخودمونیم که تا چیزی گرون میشه بیشتر هجوم میاریم برای خرید!

وزیر کشور می گوید طبیعی است که افزایش قیمت بنزین روی بقیه کالاها اثر بذاره. ایشون تا دیروز می گفتند نباید هیچ کالایی گران شود و کارگروه تشکیل دادن تا فقط بودجه ای بگیرند و سفره ای پهن کنن و هرچه بیشتر مال این مردم را بخورند. 

یک سال پیش خودروی پراید ثبت نام و شهریور امسال تکمیل وجه کردم. اول قرار بود یک ماه بعد خودرو را تحویل بدن اما الان دو ماه از موعد  آن گذشته و من همچنان  منتظرم.

به قول وزیرکشور20هزارنفرکارگران پمپ بنزین‌ها وکل پرسنل نیروی انتظامی ازساعت گرانی بنزین خبر داشته اند اما رئیس جمهور می گوید خبر نداشتم! جل الخالق، چقدر بی مزه!

خبر تحریم صدا و سیما توسط استادان مسلم بازیگری یعنی نیوشا ضیغمی و شیلا خداداد کمرم را شکست! حالا بدون این استادان بازیگری چه کار کنیم؟!

 آقای روحانی دو روز به طور نامحسوس بین مردم بیا تا از نزدیک ببینی که با چه بدبختی زندگی می کنند؟ فقر و گرانی، مردم رو به ستوه آورده. چرا کاری نمی کنید؟

 دولت آقای روحانی به علت موفق نبودن در برجام دچار ورشکستگی مالی شده برای همین باگران کردن بنزین و افزایش مالیات می خواهد کسری بودجه را تامین کند.

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی