سردبیرآزاداندیش

آنگونه که به‌نظر می‌رسد اقدام رییس‌جمهور برای عزل وزیر صنعت معدن و تجارت به‌دلیل نوسانات و افزایش شدید قیمت در بازار خودرو طی چند ماه اخیر بود، اگر‌چه در این میان مسائل دیگری چون حمایت رحمانی از عدم تفکیک وزارتخانه متبوع‌اش نیز به‌عنوان دلیل برکناری جنجالی وی از سمت‌اش هم مطرح شد اما‌ واکنش‌های مختلفی از سوی موافقان و مخالفان شنیده و در رسانه‌های مختلف منتشر شد. در این خصوص علیرضا زاکانی منتخب مجلس یازدهم پس از انتشار خبر برکناری رضا رحمانی وزیر صمت در حساب توئیتر خود نسبت به این موضوع واکنش نشان داد. او در این‌باره نوشت: »دستور برکناری وزیر صنعت و پاسخ وی به آقای روحانی نحوه تصمیم‌گیری دولت‌مردان را آشکار می‌کند، راه‌حل مسئله‌های کشور زیاد سخت نیست اما مدیریت بی‌منطق جریان غیر‌انقلابی مانع رفع مشکلات شده است«. او در ادامه گفته است: »مجلس یازدهم وظیفه همکاری و کمک به دولت در خدمت‌گزاری و مطالبه جدی در زدودن کژی‌ها دارد«. علاوه بر زاکانی، مجتبی رضاخواه دیگر منتخب مجلس یازدهم نیز از قافله تخریب دولت عقب نماند و در توئیتی در این رابطه نوشت:

 »رییس‌جمهور وزیر صنعت را به‌دلیل تمرد از دستور برکنار کرد و در این برکناری، هیچگونه مصلحت‌اندیشی را رعایت نکرد.« او در ادامه خاطرنشان کرده است: »مجلس یازدهم نیز وظایف خود را در قبال تمرد از قانون انجام خواهد داد؛ بهانه مصلحت‌اندیشی هم از دولت گرفته شد. جناب رییس‌جمهور، با تغییر مجلس تفاوت را احساس خواهید کرد.« در این میان اصلاح‌طلبان هم نقدهای زیادی نسبت به واکنش‌های منتخبین مجلس یازدهم داشتند، چراکه شرایط امروز کشور جایی برای تنازعات سیاسی و ادامه رقابت‌های انتخاباتی باقی نمی‌گذارد و تنها تعامل دولت و مجلس در شرایط فعلی می‌تواند اوضاع را به‌سمتی آرام سوق بدهد.

یک روزنامه‌نگار اصلاح‌طلب در همین رابطه در توئیتر نوشته است: »بازهم اقدام ناشیانه اصولگرایان، استفاده از واژگانی علیه دولت که منتسب به خودشان بوده و تداعی آن اگرچه علیه دولت است اما افکار عمومی اقدامات گذشته آنها را به‌ یاد می‌آورد. واژگانی چون عزل سنگالی یا برکناری گازانبری«. او در بخش دیگری از این توئیت گفته است: »این نمونه‌ها نشانه‌هایی از ضعف فهم آنان از سیاست و ارتباطات است«. او در توئیتی دیگر در همین موضوع نوشته است: »توئیت‌های مکرر منتخبان مجلس یازدهم علیه رییس‌جمهور و برکناری وزیر صمت توسط او ناشیانه بود. نماینده خردمند هیچ‌گاه در آستانه راهیابی، جنگ خود را با دولت علنی نمی‌کند؛ لااقل در ظاهر، پُز همکاری با دولت را می‌گرفت تا بتواند به مملکت خدمت کند و تنها برای خوشایند پایداری توئیت نزند«. اما با تمام این حرف‌ها و اظهار‌نظرها نبایستی از این موضوع غافل شد که: نمی‌توان نقش تحریم‌های ظالمانه و یک‌جانبه ایالات‌متحده آمریکا بر وضعیت اقتصادی و معیشتی کشور و نیز در حوزه تولید داخلی را منکر شد. چون قطعا بخشی از چالش‌ها، معضلات و نقایص کنونی به فشارها یایالات‌متحده آمریکا بازمی‌گردد. اما مهم این است که باید در یک بررسی دقیق، درست و کلی و بر‌اساس منشاء مشکلات، راهکارهای خروج از چالش‌ها را پیدا و عملیاتی کنیم.

از این‌رو‌ برخی از تصمیمات باید در حوزه سیاسی اتخاذ شود. زمانی که ریشه و علت برخی از مشکلات به حوزه و مقوله سیاست باز‌می‌گردد، پس هر جریان‌ اقتصادی که بخواهد تغییری در وضعیت کنونی شکل دهد قطعا با شکست مواجه خواهد شد. چون اکنون جامعه با یک ناامیدی و سرخوردگی گسترده روبه‌رو است. برخلاف شرایط کنونی ما در سال 92 و 94 شاهد برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری و مجلس شورای اسلامی بودیم. در آن زمان جامعه با امید و حضور در پای صندوق‌های رای یک انگیزه شعف سیاسی به‌وجود آوردند و در‌نهایت کشور به یک آرامش و ثبات نسبی اقتصادی و سیاسی دست پیدا کرد و همین احساس امید مردم به آینده ثبات را در فعالیت‌های اقتصادی به‌وجود آورد. اما بر‌خلاف این رویه، سال گذشته و در آستانه انتخابات مجلس یازدهم و درست زمانی که برگزاری انتخابات آزاد واقعی بر‌اساس رقابت تمام جریان‌های سیاسی داخلی می‌توانست این امید را دوباره در جامعه تزریق کند و باعث افزایش مشارکت مردم در انتخابات شود نهایتا با برخی تنگ‌نظری‌های فاحش و عملکردها برخی نهادها و دستگاه‌های ذیربط و جریانات سیاسی منتقد سبب شد که انتخابات دوم اسفند 98 با کمترین میزان مشارکت مردم در طول 40 سال اخیر رقم بخورد. این یک هشدار برای مسوولین است که الان مردم دیگر امیدی به آینده کشور ندارد.

‌بنابراین ما شاهدیم در یکی دو سال اخیر اقتصاد کشور نیز به موازات تاثیر‌پذیری از تحریم‌های ایالات‌متحده آمریکا، به واسطه برخی شرایط داخلی هم به‌شدت ملتهب و پرنوسان ظاهر شده است و دیگر خبری از ثبات اقتصادی نیست. بنابراین با وجود آنکه مجلس یازدهم و جریان سیاسی که در این مجلس قرار دارد شعار اقتصادی و معیشتی مردم را مطرح کردند، اما با حداقل آرای مردمی کرسی‌های مجلس را به دست آورده‌اند نیز نخواهد توانست ثبات را به اقتصاد کشور بازگرداند کما اینکه در آستانه آغاز به‌کار این مجلس بازار هنوز هیچ‌گونه واکنش مثبتی نسبت به افتتاح مجلس یازدهم نشان نداده است.

اینستاگرام روابط عمومی

https://www.instagram.com/ravabetomomiseytareh/

 

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی