سردبیرآزاداندیش

کشور و مردم در سراسر میهن گرفتار گرداب‌اند! گرداب مرگبار اپیدمی کرونا که آمار رسمی روزانه فوتی‌های آن از مرز چهارصد و چند نفر گذشته است و سخنگوی وزارت بهداشت و درمان از مرکزیت ستاد مرکزی مبارزه کرونا اطلاع رسمی می‌دهد که در »دو هفته آینده شرایط بحرانی‌تر و بسیار سخت‌تر خواهد شد!« این هشدار به‌معنای افزایش ارقام روزانه فوتی‌ها تا بالاتر از 500 یا بیشتر… است. ما همچنان به‌جای باور آن، همه در سراسر ایران دچار گردابی شده‌ایم که همت و توان خود را به چند کار حاشیه‌ای اختصاص داده‌ایم.

اول، روحانی که در پایان دوره ریاست‌جمهوری‌اش، محور و مرکزیت همه انتقادها و تسویه‌حساب‌ها براساس »حذف رقیب برای کسب قدرت« شده است.

اگر واقعا باور داریم که همه ملت و سراسر میهن گرفتار »گرداب« مرگبار کرونا شده‌اند، باور کنید که با این شیوه گفتاری و رفتاری، نه‌تنها انتخابات آینده را پرشور نمی‌سازید که تشدید بیمارگونه اپیدمی اجتماعی دیگری می‌کنید که بارها در بخش‌های مدیریتی نظام، مجلس، قوه قضائیه و ارگان‌ها و نهادهای مهم گفته شده است و می‌گویند و آن اشاعه و تشدید »گرداب بی‌اعتمادی« در مجموعه جامعه است! حال آنکه یک‌ سال از تجربه تلخ مبارزه با کرونا در سراسر جهان گذشته است که در این مدت اغلب دولت‌ها در بسیاری از کشورها، گام‌به‌گام از تجربیات یکدیگر بهره برده‌‌اند و اصل را بر استقرار همه‌جانبه شیوه‌های علمی و به‌ویژه کارشناسی نهاده‌اند.

هنوز مردم نمی‌دانند که در این مدت مراکز تصمیم‌ساز رسمی و غیررسمی ما در مقابله با اپیدمی کرونا از این تجربیات تا چه اندازه استفاده کرده‌اند!؟ حساسیت اقدام به‌موقع در تولید یا سفارش‌های خرید واکسن کرونا است؛ زیرا ایران نه‌تنها در منطقه که در مقایسه با بسیاری از کشورها، سابقه دیرینه در تولید واکسن و تکنولوژی مورد قبول بین‌المللی دارد.

حالا به هر علت یا دلیلی که در تولید به‌موقع واکسن عقب‌ مانده‌ایم، به‌جای اطلاع بدون حاشیه این تاخیر به مردم، مدام هم توجیه دیر شروع‌کردن پروژه تولید واکسن را به خورد مخاطبان می‌دهیم و هم هر روز وعده تا ماه آینده و تا پایان تابستان یا ماه‌های شروع پاییز آینده و… را تکرار می‌کنیم! بلافاصله در کنار همین اطلاع‌رسانی »در انتظار«، خبر می‌دهیم که از چین چندین و چند صدهزار دُز واکسن را تحویل گرفته‌ایم یا سفیر ما در مسکو اطلاع فوری می‌دهد که نه‌تنها قرارداد دریافت‌20 میلیون دُز واکسن روسی امضاء شده است که در آینده نزدیک، ایران و روسیه در تهران واکسن مشترک تولید خواهند کرد!

بگذریم از اسامی گوناگون مراکز و شرکت‌های وطنی تولید واکسن که به‌صورت روزانه اخبار شبکه‌های صداوسیما و روزنامه‌ها را تزئین می‌کنند! حداقل یک بار هم از ملت عذرخواهی کنید که در تولید داخلی یا خرید خارجی واکسن به‌خاطر برخی شرایط اندکی تاخیر کردیم! و به زودی جبران خواهد شد. به‌عبارتی دیگر دولت و وزارت بهداشت، از چندین ماه قبل، همت معطوف کردند تا برای عموم ملت واکسن کرونا تهیه کنند که سه جبهه مستقل گشایش یافت:

1. جبهه داخلی: تهیه فرمول، تست و تولید واکسن‌های داخلی

2. جبهه خارجی رسمی: که همان مذاکرات با سازمان جهانی بهداشت بود تا از سبد کوواکس، به ایران 16 میلیون واکسن بدهند که هفته گذشته با ارسال حدود 800 هزار دوز واکسن آسترازنکا و مقداری واکسن سینوفارم فعلا در ابتدای راه هستیم.

3. جبهه خارجی خرید: انواع رایزنی‌ها با شرکت‌های تولید واکسن خارجی که تاکنون حدود 750 هزار دوز اسپوتنیک، بهارات ‌و سینوفارم وارد و توزیع شده است.‌ در عمل آنچه مشاهده می‌شود توفیق اندک، نارضایتی مردم و حتی دولتمردان است چندان‌ که در هفته قبل، چندین‌بار دولتمردان در سوگیری‌های مختلف به نقد هم پرداختند.

نکته قابل تامل اینکه: این روزها روز مشاجره نیست. همه فهمیدیم علاوه بر آموزه‌های اجتماعی و سلامتی، »واکسن« و »دارو« در مقابل کرونا حکم آب روی آتش است؛ هم سرعت می‌خواهد و هم وسعت، هم‌ زمان باید کوتاه شود و‌ هم حجم آن‌قدر باید باشد که علم می‌گوید، وگرنه کاهش این تلاش یعنی سوختن بیشتر دارایی‌ها! اگر به هم اعتماد کنیم و قوت خود را بر نظارت دقیق بگذاریم، واکسنی که تا‌به‌حال وارد کشور شده ‌است، کفایت کادر درمان و بخشی از افراد با بیماری زمینه‌ای را دارد. یک‌ هفته طلایی معین کنیم و تا هفته اول اردیبهشت تمام واکسن موجود تزریق شود. ماندن واکسن در انبارها خطرش از تزریق سریع به‌مراتب بیشتر است که سربسته از آن می‌گذرم.

برای دارو هم حواسمان باشد دچار آن زمان‌سوزی واکسن نشویم. از همین امروز اقدام کنیم. »واکسن آنفلوانزا« برای فصل پاییز هم باید از امروز پیش‌خرید شود تا دوباره مثل سال گذشته نشود.

کلام آخرنگارنده:مهدی حیدرپور اینکه، واکسیناسیون عمومی وظیفه‌ی حاکمیتی است، واگذاری تهیه واکسن به بخش خصوصی، بازی با سلامت مردم، ایجاد زمینه‌ی فساد و رانت است و نه دولت بلکه حاکمیت باید به‌طور جدی از آن صرف‌نظر کند. کشاندن سلامت مردم به هر علت به عرصه‌ی سیاسی و اقتصادی دودی برپا می‌کند که چشم همگان را اگر نگویم نابینا که به‌شدت خواهد سوزاند.

اینستاگرام مارادنبال کنید

https://www.instagram.com/ravabetomomiseytareh

نظرات  (۶)

نگاهی دقیق به چهره، #اندام و #پوشش جوانان ما در خیابان‌ها و معابر عمومی به‌خوبی محرومیت و کم‌غذایی و بدغذایی و #بیکاری و بی‌هدفی اکثریت آنان را برملا می‌کند. سرخوردگی و #افسردگی موجب شده که #جوانان ما در رده‌ی هفتاددرصدی زیر #خط_فقر قرار گیرند 

چطور ممکنه 85درصد یک سهم تو بازار بورس از بین بره، اگه اون شرکت بدون هیچ نهاده ای فقط اسمی ثبت بشه ارزشش باید بیشتر باشه. موندم این قیمت گذاری ها چطوری است و مسئولین از چه نوع انسان‌هایی هستند؟

 کاش دولت جلوی تورم را می گرفت که قیمت اجناس افزایش نمی یافت و نه کشاورز و نه کارگر و نه کارمند به افزایش حقوق وکالاها اعتراض نمی کردند. بسیاری از کشورها تورم ندارند و مردم راحت زندگی می کنند. افسوس!

اوضاع اقتصادی هیچ کس خوب نیست. به جای درخواست از دولت برای کاهش حقوق کارمندان، درخواست کنیم سرمایه های ملی بین همه اقشار توزیع بشه. با هم دشمنی نکنیم. همه ما دشمن مشترکی داریم.

 چی شد، آقای عراقچی که تا دو روز پیش می گفت اول آمریکا باید تمام تحریم ها را بردارد و ما آثارش را لمس کنیم و راستی آزمایی شود بعد ما هم به تعهدات هسته ای بر می  گردیم. توی این دو روز آثارش را دیدند؟ هنوز توی ایران مردم چیزی ندیدند. شاید وین را با تهران اشتباه گرفتند و به قولی جو گیر شدند! قدیما می گفتن همیشه چیزی رو بگو که بتونی انجام بدی .

 با این قیمت ها، مردم دو دسته شده ‌اند : زیر خط مرغ و بالای خط مرغ !

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی