سردبیرآزاداندیش

۸ مطلب در آبان ۱۳۹۴ ثبت شده است

»نفوذ« واژه‌ای است که به بحث روز سیاست ایران تبدیل شده است؛ در این بین جناح‌های سیاسی در مصاحبه‌ها و گفتگوهای خود درصدد انتقال نظرات خود درخصوص نفوذ و دخالت امریکا در مسائل داخلی ایران بعد از توافق هسته‌ای هستند‌.

در تکمیل مقدمه عنوان شده بایستی به سخنان اخیر برخی از جناح‌های سیاسی اشاره کرد، در این راستا یک عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: میان »نفوذ« و »تعامل« باید تفاوت قائل شد. ما نمی‌توانیم بین خودمان و دنیا دیوار بتونی بکشیم. آیت‌ا... محمد جواد غروی با اشاره به تاکید اخیر رهبری بر موضوع »نفوذ« و برداشت‌های اشتباهی که از این تاکید می‌شود، افزود: معنای نفوذ این نیست که برخی از این آقایان برداشت می‌کنند. دنیای فعلی ما دنیای اطلاعات است.

دولت نهم پس از استقرار و همچنین انجام کارشناسی‌های دقیق در بهمن‌ماه سال 84 آیین‌نامه اجرایی افزایش ثروت خانوارهای ایرانی را با نام سهام عدالت به تصویب رساند و هدف از آن را گسترش سهم بخش تعاون در اقتصاد ایران اعلام کرد. به‌واقع سهام عدالت با اهداف خوب و با نگاه کارشناسی در اقتصاد ایران تعریف شد تا بتواند بحث کاهش تصدی‌گری دولت در اقتصاد را مدیریت کند و مالکیت بنگاه‌های دولتی به مردم منتقل شود. حال آنکه با گذشته نزدیک به یک دهه از زمان حرکت قطارسهام عدالت تاکنون آنچرا که نصیب سهامداران شده باید و نبایدهای نحوء اجرا سهام عدالت توسط متولیان این پروژه ملی بوده و غیرازآن هیچ منفعتی برای دارندگان برگه سهام عدالت نداشته است.

پرواضح است،یک خبرنگار باید دارای اطلاعات وسیعی بوده و در تمام زمینه‌ها به اندازه‌ی نیاز خویش آگاهی داشته تا بتواند در مواقع لازم و ضروری به استمداد همین اطلاعات، اخبار صحیحی را به جامعه انتقال داده و در واقع روشنگری لازم را انجام دهد.

به واقع یک خبرنگار باید مسئولیت اجتماعی داشته و در کارش نیز سرعت عمل داشته باشد، داشتن قدرت تجزیه و تحلیل و نقد علمی موضوعات و اخبار را داشته باشد متاسفانه در اینجا به حرفه خبرنگار نگاه علمی وجود ندارد و روزنامه نگار باید بتواند با جامعه خود ارتباط درست برقرار نماید و توانایی پیش بینی وقایع و اتفاقات را داشته باشد و در کارش احساسات و گرایش های سیاسی و قومی و قبیله ای را لحاظ نکند و در نهایت به زبان مردم و نیازهای آنان توجه کند.

امابحث قابل تامل در خصوص خبرنگاری، این است که حرفه‌ی روزنامه‌نگاری و خبرنگاری از مشاغل سختی است که پس از کار در معدن به لحاظ سختی و مشقتی که در آن وجود دارد، رتبه‌ی دوم را به خود اختصاص داده و متاسفانه هنوز بسیاری از مردم در جامعه‌ی ایرانی درک درستی از این موضوع نداشته و با این شغل آشنایی ندارند و از سختی‌های آن نیز آگاه نیستند.

همان‌گونه که شما خواننده گرامی در جریان هستیداز اوایل سال جاری بود که زمزمه‌هایی مبنی بر برگزاری انتخابات اسفندماه به‌صورت الکترونیک در محافل سیاسی و رسانه‌ای مطرح شد.

دراین خصوص مقامات دولتی و مسئولان وزارت کشور که به‌موجب قانون متولی و متصدی برگزاری انتخابات هستند، از ماه‌ها قبل برنامه‌های ویژه‌ای را برای برگزاری هرچه مطلوب‌تر دو انتخابات مهم اسفند 94 تدارک دیده‌اند. یکی از تدارکات ویژه دولتی‌ها برای برگزاری هرچه مطلوب‌تر انتخابات اسفندماه، الکترونیکی برگزار کردن انتخابات است.

درتکمیل مقدمه عنوان شده بایستی به این نکته اشاره نمود که، برگزاری انتخابات به‌صورت الکترونیکی، اگرچه در انتخابات قبلی به‌صورت پایلوت در برخی مناطق با موفقیت و ضریب ایمنی بالا برگزار شد، اما انتخابات دهمین دوره مجلس نخستین انتخاباتی است که قرار است در گستره وسیع به صورت الکترونیکی برگزار شود؛ از این‌رو طبیعی است که متولیان امر برگزاری انتخابات و همچنین نهادهای ناظر، نگرانی‌ها و دغدغه‌هایی را پیرامون آن داشته باشند.

حج، عالی‌ترین نماد مسلمانی است و ما هنوز پای مسلمانی‌مان می‌لنگد. اکثریت کشورهای اسلامی هنوز درگیر ابتدائی‌ترین دغدغه‌های زیست جمعی بشری هستند. از اسلام و تعالیم رهایی‌بخش و انسان‌سازش جدا افتاده‌اند و درگیر اختلافات و بازی‌های سیاسی شده‌اند.

درتکمیل مقدمه عنوان‌شده بایستی به فاجعه دردناک منا اشاره کرد و ابرازنمودکه: فاجعه کشتار زائران بیت‌ا...‌الحرام در قربانگاه منا بار دیگر مهر تایید بی‌کفایتی حکام آل‌سعود در اداره فریضه حج که بزرگ‌ترین کنگره اسلامی برای تمامی مسلمانان جهان در سراسر دنیاست، زد. اینجا دیگر بحث رقابت منطقه‌ای بین ایران و عربستان نیست.