سردبیرآزاداندیش

۱۴ مطلب در مرداد ۱۳۹۶ ثبت شده است

امید‌ به‌ فراکسیون‌ امید 

فراکسیون امید مجلس که با رأی هماهنگ جامعه به امید اصلاح‌طلبی اعضای این فراکسیون شکل گرفت هم، یکی از فراکسیون‌های مجلس است که این روزها اگر نگاهی به سایت‌ها و اخبار بیندازید، رفتاری را متفاوت‌تر از آنچه باید باشد، مشاهده می‌کنید. همین چندروز قبل عضو شورای مرکزی فراکسیون امید با اشاره به نظرات برخی اعضای این فراکسیون درباره‌ی وزرای پیشنهادی مخابرات، علوم و آموزش، تاکید کرد که شخصا با معرفی رحمانی‌فضلی در وزارت کشور موافق نیست و در عین‌ حال گفت که نباید انتظارات را بیش از حد بالا ببریم. قاسم میرزایی‌نیکو در گفت‌وگو با ایلنا، با اشاره به مشخص‌شدن تقریبی وزرای پیشنهادی و اعضای کابینه دوازدهم، درباره ترکیب این کابینه گفته بود: قطعا این حق رئیس‌جمهوری است که با مشورت‌هایی که انجام می‌دهد، شخصا درباره کابینه و وزرای مدنظرش تصمیم‌گیری کند و ما نیز موظفیم سوابق و عملکرد این افراد را بررسی کرده و به آنها رأی اعتماد یا بی‌اعتمادی بدهیم.

سایه‌ی‌ نژادپرستی‌ بر‌ سر‌ مردم‌ امریکا

و‌ حالا‌ شهردار‌ جدید‌ تهران

پنجشنبه سوت پایان پروسه انتخاب شهردار تهران زده و محمدعلی نجفی به عنوان ساکن بهشت معرفی شد. از میرزا عباس‌خان مهندس‌باشی که در سال 1287 برکرسی شهرداری تهران نشست تا همین چند روز گذشته که به محمدباقر قالیباف شهردار پایتخت می‌گفتند، انتخاب فردی برای شهرداری تهران با فراز و فرودهایی همراه بوده است که از آن جمله می‌توان به استفاده از افراد کم آگاه به موضوعات و معضلات کلانشهر تهران، در نظر داشتن کرسی شهرداری برای جهش به جایگاه‌های بالاتر، تخلفات مالی و... اشاره داشت. شورای پنجم با وعده انتخاب شهردار توانا و بی‌حاشیه پروسه انتخاب ساکن بهشت را آغاز کرد چنان که ابتدا طی فراخوانی نام افرادی را که در خود توانایی اداره شهر تهران را داشتند ثبت کردند و سپس از میان آنها طی مراحلی به افراد کمتری رسیدند و در نهایت 5 نفر ماندند. پنجشنبه گذشته موعد انتخاب شهردار همه کاندیداها با هدف انسجام و اتحاد کناره‌گیری کردند تا تنها محمدعلی نجفی که در سابقه فعالیت‌های خود عضویت در شورای شهر را هم دارد به‌عنوان شهردار معرفی شود.

اصلاح‌طلب‌ مورد‌ پسند‌جامعه‌ چگونه‌ باید‌ باشد؟

در جامعه‌ی ما چهار خواسته وجود دارد که از حمایت اجتماعی بهره‌مند است: یکی خواست رشد و رونق اقتصادی به مفهوم افزایش تولید و رونق کسب‌وکار، یکی مردم‌سالاری و مشارکت سیاسی و دیگری توزیع مجدد منابع و امکانات و درآمدها و در نهایت، خواسته سبک زندگی متفاوت از سبک رسمی. این چهار خواسته طرفدار دارد. حالا به سراغ طبقات جامعه می‌رویم.

از نظر اقتصادی چهار طبقه داریم؛ یک: طبقه سرمایه‌داری به این مفهوم که دارایی دارد، کارگر استخدام می‌کند و خودش کار نمی‌کند و تصمیم‌گیرنده‌ی اصلی در حوزه کاری، خودش است.

آرزوهای‌ کوچک‌ کابینه‌ی‌‌ پیرمردها!

کابینه‌ی پیشنهادی دوازدهم در جلسه علنی هفته گذشته به مجلس معرفی شدند. رئیس‌جمهوری در نامه‌ی خود به هیئت رئیسه مجلس سیدمحمد بطحایی را برای وزارت آموزش و پرورش، محمدجواد آذری جهرمی را برای وزارت ارتباطات، سید محمود علوی را برای وزارت اطلاعات، مسعود کرباسیان را برای وزارت اقتصاد، محمد جواد ظریف را برای وزارت امور خارجه، حسن قاضی‌زاده هاشمی را برای وزارت بهداشت، علی ربیعی را برای وزارت تعاون، محمود حجتی را برای وزارت جهاد کشاورزی، سید علیرضا آوایی را برای وزارت دادگستری، امیر حاتمی را برای وزارت دفاع، عباس آخوندی را برای وزارت راه و شهرسازی، محمد شریعتمداری را برای وزارت صنعت، سید عباس صالحی را برای وزارت ارشاد، عبدالرضا رحمانی فضلی را برای وزارت کشور، بیژن زنگنه را برای وزارت نفت، حبیب‌اله بی‌طرف را برای وزارت نیرو و مسعود سلطانی‌فر را برای وزارت ورزش و جوانان پیشنهاد داده است. البته ترکیب معرفی شده به مجلس هنوز کامل نیست و رئیس‌جمهوری باید در مهلت باقی مانده وزیر پیشنهادی علوم را نیز به بهارستان معرفی کند.

نکته‌ها‌ و‌ پیامدهای‌ مراسم‌ تحلیف‌ رئیس‌جمهور

چهارده مرداد مراسم تحلیف رئیس‌جمهور برگزار شد. در این مراسم رئیس‌جمهور سخنان جالبی را مطرح کرد. هر دو سخنرانی دکتر حسن روحانی در مراسم تنفیذ و تحلیف نیاز به بازخوانی سیاسی دارد. در هر دو سخنرانی شنیده‌شدن پیام مردم در 29 اردیبهشت، توسط روحانی مشهود بود. در برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری، مردم نقشه‌ی راه تحول‌گرایانه‌ای ترسیم کردند. دعای پایان متن سخنرانی او بیانگر خواسته‌های یک ملت بود که هرکدام می‌تواند عنوان یک مقاله وزین باشد.

یادآوری‌ نقض‌برجام‌ در‌ مراسم‌ تحلیف